80 van de Langstraat: 33 uur LIVE Verslag op Langstraat FM & TV

De streekomroep Langstraat Media gaat dit jaar het loopevenement 80 van de Langstraat geheel live uitzenden op Langstraat FM & TV. De omroep voor de Langstraat doet dit jaar voor de 24e keer verslag van het evenement op radio en TV. Vorig jaar werd er al geëxperimenteerd met live-beelden op TV, maar dit jaar wordt het evenement direct vanaf de start op zaterdag geheel live uitgezonden op het TV kanaal van de omroep. Tevens zullen de beelden live te zien zijn op de website van de omroep. De uitzending is van zaterdag 12 september 09:00 uur tot zondag 13 september 18:00 uur.

Langstraat Media heeft het loopparcours van de 80 voorzien van vaste camera’s op de meest leuke, drukke, gezellige of interessante plaatsen. Tevens zijn er mobiele camerateams onderweg die dit jaar rechtstreeks verslag doen op de route en de totale sfeer, het afzien van de lopers en de gezelligheid langs het parcours bij de kijker thuis brengen. Bovendien zijn er live TV-beelden te zien van de radiostudio waar op dat moment speciale 80-uitzendingen worden gemaakt.

Langstraat FM en Langstraat NL slaan de handen ineen en maken gezamenlijk een speciale 80-uitzending die het hele weekend op beide zenders te horen is in de hele Langstraat, via FM 106.8 en FM 107.2, via de kabel (Ziggo kanaal 917 en Analoog op FM 87.5) en via www.langstraatmedia.nl.

Marcel Gremmé, bestuurslid van Langstraat Media: “De snelle opkomst van nieuwe media vraagt om een nieuwe aanpak in de verslaglegging van de 80 van de Langstraat. We hebben dus iets bedacht waardoor we op een interactieve manier samen met de lopers en de kijkers rechtstreeks verslag doen via radio en TV. Wij gaan zorgen dat de deelnemers en hun achterban centraal komen te staan.”

Meer dan 35 vrijwilligers zijn het hele weekend actief om verslag te doen en de lopers en thuisblijvers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Nieuw is ook de actievere rol van sociale media in de verslaggeving. Via de website, Facebook en Twitter zullen de laatste updates, foto's en videorapportages direct worden gedeeld, en er is de mogelijkheid om via Twitter de lopers succes te wensen. Alle tweets naar @tv80nu zullen niet alleen via radio maar ook direct via TV live worden gedeeld met de luisteraars en kijkers.

Er zijn heldere afspraken gemaakt over de TV uitzendingen tussen Langstraat Media en het 80-bestuur volgens voorzitter René Peters. Afgesproken is ook volgend jaar de samenwerking op het gebied van radio opnieuw op te pakken. En dus kijken we met z’n allen weer uit naar een mooi evenement. Voor ons is de 80 elk jaar weer een hoogtepunt waarbij we kunnen laten zien waar de streekomroep voor de Langstraat voor staat. De crossmediale versterking van onze kanalen op TV, radio, internet en social media maakt de uitzendingen alleen maar mooier en beter!”

Wilt u ook adverteren rondom de uitzending van de 80 op radio en/of TV? En tijdens de 80 van de Langstraat nog meer naamsbekendheid krijgen? Mail dan vrijblijvend naar Miranda Jacobs: MirandaJacobs@langstraatmedia.nl

De 80-uitzendingen kunt u in de hele Langstraat ontvangen via:

TV:
Kabel: Ziggo digitaal kanaal 42 & Ziggo analoog kanaal 22+
Online: www.langstraatmedia.nl

Radio:
Ether: 106.8 FM & 107.2 FM
Kabel: Ziggo digitaal kanaal 917 & Ziggo analoog kanaal 87.5 FM
Online: www.langstraatmedia.nl

Social Media:
Facebook: www.facebook.com/langstraatfm
Twitter: www.twitter.com/langstraatfm
Soundcloud: www.soundcloud.com/langstraatfm

Deel dit bericht met je vrienden!