Boze buurtbewoners: geen windmolenpark langs A59 (video)

WAALWIJK - Mogelijk verschijnt nog dit jaar een windmolenpark ten noorden van de A59, tussen de gemeentegrens bij Waspik en Haven Zeven. De eerste drie van in totaal twintig windmolens zouden er nog voor de winter moeten staan. Eén probleem: het idee stuit op grote bezwaren van buurtbewoners.

“Moet je je voorstellen”, zegt Hans Beerens, een van de bewoners van Sprang-Capelle die grote bezwaren heeft tegen de komst van het windmolenpark. “Hier staan straks mogelijk twintig molens die per stuk nog een flink stuk groter zijn dan de Westpoint in Tilburg. En dat vinden de meesten al een enorm kolossaal gebouw. Je kunt je dus begrijpen dat we niet op de komst van de windmolens zitten te wachten. Dat is iets wat we niet willen.”

 

Niet tegen duurzame energie
Beerens staat op dat moment op de plek waar de windmolens volgens de plannen moeten komen te staan. Pal langs de A59 dus, tussen de gemeentegrens bij Waspik en Haven Zeven. De inwoner van Sprang-Capelle benadrukt dat hij niet tegen duurzame energie is. Integendeel zelfs. Zijn ergernis zit ‘m in andere dingen. “In horizonvervuiling en geluidsoverlast bijvoorbeeld”, stelt hij. “Want dat kun je natuurlijk verwachten. Wij zien de komst van de windmolens in de beoogde vorm daarom absoluut niet zitten.”

Communicatie
Wat Beerens eveneens stoort is de communicatie vanuit de gemeente Waalwijk. Of beter: het gebrek daaraan. Beerens: “De buurtbewoners, de direct betrokkenen dus, moesten via een artikel in het Brabants Dagblad lezen dat vlakbij hun huizen twintig windmolens zullen komen. Daar waren en zijn we op zijn zachtst gezegd niet blij mee. De communicatie is verre van optimaal dus. Want ook op de site van de gemeente Waalwijk is geen enkele informatie over het beoogde windmolenpark te vinden.”

Zo niet
Beerens hoopt daarom op een andere oplossing. Welke dat is, weet hij ook niet. Maar hij zegt namens de bewoners te spreken als hij zegt dat hij graag in contact komt met de gemeente Waalwijk. “Want met de wijze waarop het nu gaat, kunnen wij absoluut niet leven.”

Deel dit bericht met je vrienden!