Burgemeester Jan Hamming over opvang asielzoekers

HEUSDEN - Burgemeester Jan Hamming van Heusden heeft op een bijzondere manier duidelijk gemaakt, dat wat hem betreft alle meningen in het debat over de opvang van asielzoekers, welkom zijn. Hij liet woensdagochtend drie Nederlandse vlaggen in zijn kamer in het gemeentehuis ophangen. De vlaggen werden vorige week van het gemeentehuis verwijderd.

Op de vlaggen stonden de teksten 'vol is vol', 'eigen volk eerst' en 'geen azc'. CDA-raadslid Jos Levink stelde dinsdag de vraag, waarom die vlaggen eigenlijk zijn weggehaald. Hamming antwoordde daarop dat er wat hem betreft niet genoeg vlaggen kunnen hangen, en dat ze zelfs op zijn werkkamer mogen hangen. Woensdag voegde hij de daad bij het woord. Overigens benadrukt Hamming wel dat hij het liefst persoonlijk met de mensen achter de teksten op de vlaggen praat.

"Door te praten gaan we elkaar beter begrijpen”, aldus burgemeester Hamming in het Brabants Dagblad. Heusden besloot dinsdagavond twee locaties aan het COA aan te bieden om totaal 250 asielzoekers op te vangen.

Deel dit bericht met je vrienden!