Burgemeester Luijendijk opent leer- en werktheater De Zoete Citroen

LOON OP ZAND - De Zoete Citroen voor loopbaanbegeleiding zal op vrijdag 15 januari 2016 starten in Het Klavier te Kaatsheuvel.
Deze organisatie vestigt op een positieve manier de aandacht op werkloosheid.

Daartoe starten zij een leer- en werktheater in Het Klavier te Kaatsheuvel. Wekelijks wordt op vrijdagmorgen een gevarieerd en interactief programma gepresenteerd dat werkzoekenden helpt bij het vinden van een baan.

Bij dit leer- en werktheater zal een groot aantal ondernemers worden betrokken die de problematiek van werkzoekenden een warm hart toedragen en de economie van de Langstraat willen bevorderen.

Tijdens de opening door burgemeester Luijendijk van de gemeente Loon op Zand op vrijdag 15 januari a.s. om 9.30 uur kunnen zowel werkzoekenden als werkgevers en andere geïnteresseerden kennis maken.

Het theater is gehuisvest in Het Klavier, het multifunctionele gemeenschapshuis in de gemeente Loon op Zand, waar De Zoete Citroen zich met een kantoor gevestigd heeft.

De organisatie kijkt op een creatieve manier naar werkloosheid. Ontslag is vaak zo zuur als een citroen. Maar hoe zuur een citroen ook mag zijn, hij is een smaakmaker, voorkomt verkleuring en heeft een verfrissende werking.

Ook baanverlies of een reorganisatie kan verfrissend zijn en een vruchtbare periode inluiden. Het biedt nieuwe kansen en mogelijkheden tot ontplooiing. Maar het is wel belangrijk dat je de juiste bagage hebt om die kansen om te zetten in een zoete overwinning’, volgens Judith Deliën van De Zoete Citroen uit.

Daarom start zij dit leer- en werktheater. De bedoeling van het leer- en werktheater is het bieden van een wekelijks programma op vrijdagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur.
Dat bijdraagt aan de ontwikkeling van werkzoekenden uit de regio. Je kunt daarbij denken aan het inzetten van sociale media, het opstellen van een goed cv en het maken van een eigen video. En nog veel meer in het kader van solliciteren anno nu.

Ook komen werkgevers in de spotlight die zichzelf willen presenteren, een vacature hebben of hun ervaringen met sollicitanten willen delen.
Er wordt intensieve samenwerking gezocht met werkgevers en andere partijen uit de regio om van dit leer- en werktheater een succes te maken.

Deze partners dragen de problematiek van werkzoekenden een warm hart toe en willen de economie in De Langstraat bevorderen. Het leer- en werktheater is de ideale omgeving om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden en te netwerken. Zo creëer je een win-win situatie.

De opening van het leer- en werktheater van De Zoete Citroen is openbaar en vindt plaats op vrijdag 15 januari a.s. tussen 9.30 en 10.30 uur in Het Klavier, Anton Pieckplein 4 te Kaatsheuvel. Meer informatie over dit leer- en werktheater en de opening ervan is te verkrijgen via;
Judith Deliën judith@dezoetecitroen.nl of telefonisch 06-127 548 39.

http://www.dezoetecitroen.nl

 

Deel dit bericht met je vrienden!