Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap

WAALWIJK - Het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap, hét internationale voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland, staat in de startblokken. In de week na de carnavalsvakantie ontvangen alle basisscholen in Waalwijk een uitnodiging en een formulier om weer team(s) in te schrijven.

Het toernooi wordt georganiseerd op vier woensdagmiddagen in maart. De eerste voorronde wordt gespeeld op 9 maart op het kunstgrasveld van voetbalvereniging SSC´55 in Sprang Capelle. Daarna vinden er nog twee voorrondes plaats op 16 en 23 maart op het Cruijff Court RKC in Waalwijk.

In een ´stadsfinale´ zullen op 30 maart de winnaars uit de voorrondes strijden om de felbegeerde titel ‘Kampioen van Waalwijk’.

In elk land wordt het Cruijff Court kampioenschap volgens dezelfde uitgangspunten georganiseerd. De kampioen van Waalwijk strijdt mee om de titel Cruijff Court kampioen van Nederland en maakt kans op het spelen van een Interland op een Cruyff Court in het buitenland.

Heb ´respect voor de ander´. Respect is één van de 14 regels van Johan Cruijff en deze regel staat centraal in dit kampioenschap. Tijdens ieder toernooi wordt, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team. Daarnaast laten alle deelnemers zien, dat ze spelen met ´respect voor de ander´ door het ´respectspandoek´ te tekenen en al hun tegenstanders de hand te schudden

Basisscholen kunnen hun team(s) tot en met vrijdag 4 maart 2016 aanmelden via het inschrijfformulier dat ze kunnen sturen naar buurtsportcoach@waalwijk.nl.
Meer informatie kun u ook vinden op: www.facebook.com/buurtsportcoachwaalwijk

Deel dit bericht met je vrienden!