Definitief: Geen kermis dit jaar in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De kermis die van vrijdag 28 augustus tot en met dinsdag 1 september op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel zou worden gehouden gaat definitief niet door. Dat meldt de gemeente Loon op Zand deze woensdag.

Tot op het laatst werkten exploitanten en de gemeente Loon op Zand aan het organiseren van de nazomerkermis, aldus de gemeente. Op woensdag 19 augustus besloot de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in ieder geval tot 1 november alle kermissen in de regio te verbieden. Het risico dat mensen elkaar besmetten met COVID19 is te groot.

Zuur
“Het is natuurlijk zuur”, zegt de voor de kermis verantwoordelijke wethouder Frank van Wel. De twijfel sloeg de laatste dagen toe. “Toen er een streep door de kermis in Udenhout ging, gaf dat al zeer te denken voor Kaatsheuvel.”

Van Wel heeft begrip voor de maatregel, laat hij in het bericht van de gemeente weten. “Een kermis biedt onvoldoende doorstroming, mensen hopen zich op bij bepaalde attracties. Dan is de anderhalve meter onvoldoende te waarborgen. Met de oplopende aantallen besmettingen is dat niet verantwoord. Het laatste wat we willen is een ‘super spreader’, een evenement waarvan later blijkt dat het aan de bron stond van vele besmettingsgevallen.”

Geworsteld
Burgemeester Hanne van Aart erkent te hebben geworsteld met de afweging. “Mijn hart bloedt voor de jongeren. Ze lijken nu almaar minder ruimte en gelegenheid te krijgen om stoom af te blazen, om jong te zijn. Ik had ze héél graag een verantwoord verzetje gegund. Dat zal dit jaar helaas niet de kermis in Kaatsheuvel zijn.”

Deel dit bericht met je vrienden!