Dodelijke schietpartij in Waalwijk, moeder komt om het leven

WAALWIJK - De 28-jarige verpleegkundige die maandagmiddag op het parkeerterrein van het TweeSteden Ziekenhuis is doodgeschoten is Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Ze laat een zoon van vier jaar achter. Bronnen binnen de familie melden aan Omroep Brabant dat Van der Giesen door een ex-vriend zou worden bedreigd. Of het om relatieproblemen gaat wil de politie nog niet bevestigen. De dader heeft zich dinsdagmiddag bij de politie gemeld. Het gaat om de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, de ex-vriend van Linda. Hij zit inmiddels vast voor verder onderzoek.

Volgens het onderzoeksteam is er doelbewust op haar geschoten. Van der Giesen werkte sinds 2010 op de polikliniek Plastische Chirurgie. De technische recherche heeft maandag een sporenonderzoek gedaan op de plaats waar het slachtoffer om het leven kwam. Er zijn ook getuigen gehoord en zijn agenten het huis in Zevenbergen binnengegaan.

Dinsdag zijn opnieuw getuigen gehoord en is er aanvullend onderzoek gedaan op het parkeerterrein. Ook was de politie nog bezig met een uitgebreid buurtonderzoek en werden getuigen opgeroepen om zich bij de politie te melden. In de zoektocht naar de schutter is een team grootschalig onderzoek gestart, zo meldt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage aan Omroep Brabant.

Het slachtoffer werd maandagmiddag rond 17:00 uur op het parkeerterrein van het TweeSteden Ziekenhuis neergeschoten, ze was nog in leven toen collega's haar probeerden te redden, maar tevergeefs. Ze was maandag weer begonnen na haar zomervakantie en was onderweg naar huis.

Collega's en directie van het TweeSteden Ziekenhuis kunnen de fatale schietpartij nog niet bevatten. Het ziekenhuis stond dinsdagochtend uitgebreid stil bij het overlijden van hun zeer gewaardeerde collega. De vlag hangt halfstok. Later deze week wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Van der Giesen, wanneer is nog niet bekend. Het ziekenhuis heeft een condoleanceregister geopend.

Het ziekenhuis heeft geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die afdeling worden in andere vestigingen van het TweeSteden Ziekenhuis verder geholpen.

Deel dit bericht met je vrienden!