Dorpsbewoners in actie tegen uitstel vernieuwing De Wetering: ‘Ik ben op’

LOON OP ZAND - De teleurstelling in Loon op Zand is groot, nu dat de vernieuwing van De Wetering is uitgesteld. De bouwprijzen blijven stijgen en de gemeente gaat kijken of de vernieuwing van het dorpshuis goedkoper kan. Dorpsbewoners ondernemen actie.

Vorig jaar stonden de ingeschatte kosten voor de nieuwe Wetering op 9,1 miljoen, waar voor de gemeente ook meteen de grens lag. Nu dat de bouwprijzen zijn gestegen, staat de bouw 'on hold'. Tot grote teleurstelling van de dorpsbewoners.

Do De Wetering
Een website, do-de-wetering.nl en een gelijknamige Facebookpagina duiken op. De initiatiefnemers willen anoniem blijven. "Ik ben Do", zo luidt de noodkreet online. "Ik ben in verval. Ik laat jullie in de kou staan omdat mijn verwarming stuk is. Mijn douches doen het vaker niet dan wel. Mijn dak lekt. De rek is eruit, ik ben op."

De actie roept veel aandacht op en wethouder Suzan Mandemakers reageert in een brief: "Lieve Do, wat spijt het me te lezen dat je denkt dat je ons in de kou laat staan. Dat is niet zo; wij laten jou in de steek." Mandemakers belooft plechtig zich te blijven inzetten voor het pand. "Ik ga er alles aan doen om te voorkomen dat uitstel afstel wordt."

Deel dit bericht met je vrienden!