FC Den Bosch krijgt leidende rol binnen Brabant United

WAALWIJK - FC Den Bosch en RKC Waalwijk zijn overeengekomen dat de Bossche club met ingang van komend seizoen een leidende rol krijgt binnen Brabant United. FC Den Bosch heeft haar ambitie, om de jeugdopleiding meer naar zich toe te trekken, afgelopen week kenbaar gemaakt aan RKC Waalwijk. Op basis van deze ambitie zijn beide clubs razendsnel en zeer constructief met elkaar in gesprek gegaan om te kijken op welke wijze deze puzzel zou kunnen worden gelegd.

In dit gesprek en navolgende gesprekken hebben beide clubs afgesproken dat FC Den Bosch zowel financieel als organisatorisch leidend zal worden over Brabant United. Brabant United zal volgend seizoen voor de buitenwereld hetzelfde vervolg krijgen, aangezien deze beleidswijziging intern heeft plaatsgevonden.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn namens FC Den Bosch: “We hebben uitvoerig en prettig met RKC Waalwijk gesproken de afgelopen periode inzake onze wens om meer leidend te kunnen zijn binnen de jeugdopleiding. Ik wil benadrukken dat de samenwerking tussen beide clubs altijd goed is geweest en dat ook het vervolg van de opleiding op deze wijze komend seizoen een prettige invulling zal krijgen. Beide managers jeugdopleiding Arnold Scholten en Richard van der Lee zijn achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.”

Algemeen directeur Remco Oversier vult namens RKC Waalwijk aan: “Wij respecteren de wens van FC Den Bosch en zullen de opleiding blijven steunen, aangezien wij gewoon verbonden blijven aan Brabant United. Daarnaast zijn wij op dit moment aan het onderzoeken op welke wijze wij een tweede elftal kunnen oprichten, dat in nauwe verbondenheid zal komen te staan met jeugdige talenten. Ook onze accommodatie is nog steeds beschikbaar voor activiteiten van Brabant United. De warme en bijzonder positieve band met FC Den Bosch houden wij dan ook graag aan, nu én in de toekomst.”

Trainer/coach Wiljan Vloet namens FC Den Bosch: “Ik ben ontzettend blij dat FC Den Bosch een leidende rol neemt binnen Brabant United. In het verleden zijn er vele spelers geweest die via de jeugdopleiding zijn doorgebroken tot het eerste team of die de club als springplank hebben kunnen gebruiken in hun voetbalcarrière. Als hoofdtrainer zie ik het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio te laten doorstromen naar het eerste team en te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer.”

Deel dit bericht met je vrienden!