Gasthuisstraat deels afgesloten

KAATSHEUVEL - Gemeente Loon op Zand treft maatregelen om de wateroverlast in de Gasthuisstraat te verminderen. Maandag 14 september is de aannemer tussen de Marktstraat en de Dr. van Beurdenstraat gestart. Dit deel van de Gasthuisstraat is afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het werk wordt in fasen uitgevoerd en duurt naar verwachting tot 27 november 2015.

Een deel van de Gasthuisstraat krijgt een apart riool voor hemelwater (regen, sneeuw, hagel). Dit nieuwe riool komt naast het bestaande riool voor het vuile water te liggen. Direct onder het wegdek komt er ook nog een waterberging. Hierin wordt het hemelwater opgevangen, waarna het in de grond kan zakken. Deze maatregelen verminderen de wateroverlast in de Gasthuisstraat.

Naast de aanleg van de hemelwaterafvoer wordt de straat op enkele plaatsen opnieuw ingericht. Daarvoor zijn enkele bomen gekapt. Het gaat om bomen die van slechte kwaliteit waren en een korte levensduur hadden. In de nieuwe situatie krijgt de Gasthuisstraat bomen met voldoende groeimogelijkheden. Het gedeelte van de Gasthuisstraat tussen de huisnummers 5 en 89 wordt aangepakt. Dit is het deel tussen de Marktstraat en het plateau met de Contrefort. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. De aannemer start vanaf de Marktstraat. Het deel van de Gasthuisstraat wat vorig jaar een nieuwe asfaltlaag kreeg, hoort er niet bij.

Tijdens de werkzaamheden blijven bedrijven en woningen bereikbaar. Voor het afgesloten deel van de Gasthuisstraat stelt de aannemer een omleiding in. De kruising Marktstraat – Peperstraat blijft toegankelijk. Om het werk zo spoedig mogelijk gereed te hebben, wordt er gewerkt van maandag tot en met zaterdag. De aannemer van het werk is Gebr. De Leeuw uit Oosterhout.

Deel dit bericht met je vrienden!