Geen verhuizing of opknapbeurt voor VV Dongen (video)

DONGEN - De verhuizing van voetbalvereniging Dongen gaat niet door. Er lagen concrete plannen op tafel voor een verhuizing naar een locatie aan de Beljaartlaan , maar daar is uiteindelijk niets van gekomen. Het bestuur van VV Dongen en de gemeente kijken al een aantal jaren naar de toekomst van de voetbalclub. Nu de begroting van de gemeente Dongen bekend is, blijkt dat er geen geld over is om die plannen te realiseren. Dat betekent ook dat het sportpark niet opgeknapt kan worden.

Niet volgens de afspraak

''Dat is niet hoe we het hebben afgesproken'', zegt John-Paul Verkooijen, voorzitter van VV Dongen. ''Er is een projectontwikkelaar bij betrokken geweest die de verhuizing naar een plek in de Beljaartlaan kon realiseren. Het plan zou kostenneutraal zijn voor beide partijen. Toch kwam de gemeente ons uiteindelijk vertellen dat de verhuizing niet door ging, omdat er te weinig geld zou zijn. Dat is heel vreemd, want ze hebben het altijd over kostenneutraal gehad. Uiteindelijk hebben we in 2019 weer bij de gemeente aangeklopt om te vragen of er een aantal problemen konden worden opgelost, maar uiteindelijk gaan ze alleen het kunstgrasveld vervangen.”

Het kunstgrasveld is overigens niet het enige wat bij de club moet veranderen. VV Dongen kampt al jaren met capaciteitsproblemen. Ze voldoen niet aan de eisen van de KNVB.
Een derde divisieclub moet namelijk vier wedstrijdvelden en twee trainingsvelden hebben. Daarnaast is er te weinig ruimte op de parkeerplaats, heeft het hoofdveld geen verlichting en is alles oud en versleten. ''Het ziet er echt allemaal slecht uit. We willen het ook wel opknappen, maar als er plannen zijn voor een verhuizing, ga je dat niet zo maar doen'', aldus Verkooijen.

Reactie gemeente Dongen

De gemeente Dongen heeft aangegeven waarom zij niet door zijn gegaan met het plan. ‘’De financiële situatie in de gemeente Dongen is nu wat slechter dan vijf jaar geleden. Zelfs naar de vervanging van de kunstgrasmat hebben we kritisch moeten kijken. De gemeente Dongen is er voor alle sportverenigingen, organisaties en inwoners. Het geld van woningbouw op de locatie van Sportpark De Biezen of de bouwrechten van de Noorderlaan kan moeilijk aan één project besteed worden, zeker niet in deze tijd van ombuigingen, schulden en de gevolgen van de Coronapandemie’’, aldus wethouder René Janssen.

Dat kan Verkooijen nog wel begrijpen. ''Ik vind ook dat wij niet belangrijker zijn dan de andere voetbalclubs in Dongen, maar dat is het probleem niet. Het probleem is dat de gemeente haar afspraken op dit moment niet nakomt.''