Gemeente Waalwijk wil extra windmolens

WAALWIJK - Als het aan de gemeente Waalwijk ligt, worden de windmolens op het ecopark aan de Gansoyensesteeg binnen 3 jaar uitgebreid naar 8 of zelfs 9 windmolens. De 5 bestaande, 10 jaar oude molens van 80 meter hoog, moeten bovendien vervangen worden voor nieuwe exemplaren die zo’n 10 tot 15 meter hoger zijn, zo meldt het Brabants Dagblad.

De gemeente Waalwijk is al in overleg met Eneco over extra windmolens. Eneco is al eigenaar van de huidige vijf windmolens. Het energiebedrijf ziet de uitbreiding wel zitten, maar de gemeente Waalwijk heeft nog geen contracten gesloten. De optie om met een andere energiemaatschappij in zee te gaan staat nog open.

De gemeente wil in 2043 klimaatneutraal zijn. De bestaande windmolens leveren nu per jaar voor 1000 huishoudens elektriciteit. Nieuwe en hogere molens hebben twee keer zoveel rendement, zo meldt de krant. De gemeente Waalwijk wil ook dat inwoners voelbaar profijt hebben van de windmolens, ze willen een systeem onderzoeken waardoor delen van de molens te koop zijn. Dit is waarschijnlijk in de vorm van aandelen.

Deel dit bericht met je vrienden!