Goedkoop wonen in de Gemeente Waalwijk

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau zijn ook in 2016 de plaatsen waar je het goedkoopst kunt wonen van West-Brabant. Waalwijk is met name het goedkoopst om te huren, maar ook voor huishoudens met een koopwoning komt de gemeente als beste uit de bus.

In Gilze en Rijen en Baarle-Nassau zijn mensen met een koopwoning ook relatief voordelig uit, zo blijkt uit een vergelijking van de lokale lasten die BN DeStem voor 2016 heeft gemaakt. Hiervoor werden de nieuwe tarieven voor de onroerendezaakbelasting (ozb), de rioolheffing en de afvalstoffenheffing met elkaar vergeleken.

Opvallend is dat huishoudens gemiddeld 1,3 procent duurder uit zijn. De meeste West-Brabantse gemeenten houden de stijging binnen de perken. Enkele gemeenten zorgen er zelfs voor dat inwoners minder lokale belasting betalen. Met name de inwoners van Waalwijk, zowel huurders als kopers, zien de rekening dalen. Dit komt vooral door een sterke verlaging van de afvalstoffenheffing met gemiddeld drie tientjes. Huurders betalen onder andere ook in Moerdijk, Werkendam en Bergen op Zoom minder dan afgelopen jaar. Mensen met een koopwoning zien hun lasten onder meer dalen in Bergen op Zoom, Breda en Moerdijk.

Bron: BN DeStem

Deel dit bericht met je vrienden!