Jeugdfonds Sport & Cultuur wil meer Waalwijkse kinderen helpen

WAALWIJK - In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 of 3 kinderen die opgroeien in een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Er is geen geld voor sport of creatieve activiteiten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant biedt deze gezinnen financiële hulp, maar er blijven nog te veel kinderen ‘onder de radar’. Daarom is het fonds samen met GO Waalwijk op zoek naar ambassadeurs en intermediairs in gemeente Waalwijk.

“In gemeente Waalwijk worden al behoorlijk wat gezinnen geholpen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant. Maar we weten dat het aantal kinderen dat opgroeit in een gezin met weinig geld helaas flink hoger is”, aldus Francesco van Mierlo, relatiebeheerder van het fonds in gemeente Waalwijk. “En zeker in deze tijd van hoge energiekosten en inflatie komen naar verwachting nog meer gezinnen in financiële nood. Om alle gezinnen te bereiken die dat nodig hebben, is het belangrijk dat we meer bekendheid geven aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom zoeken we nieuwe intermediairs in gemeente Waalwijk. Mensen die vanuit hun functie – bijvoorbeeld op school – te maken hebben met kinderen en ouders en zodoende signalen kunnen oppikken die erop wijzen dat er weinig geld is.”

Samen met GO Waalwijk nodigde Van Mierlo medewerkers van maatschappelijke organisaties, onderwijsprofessionals, buurtsportcoaches en andere mensen die veel met kinderen en jeugd werken uit voor een informatiebijeenkomst.  “Als intermediair kun je écht het verschil maken”, benadrukte Overeem. “In een paar eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat geldzorgen een beetje worden verlicht. Je bent een belangrijke schakel tussen gezin en het Jeugdfonds. Door een aanvraag bij het fonds in te dienen, zorg je ervoor dat een kind of jongere wél op judo, muziekles, turnen of theaterles kan. Het indienen van zo’n aanvraag is niet ingewikkeld en kost niet veel tijd.

In gemeente Waalwijk zijn onder andere de buurtsportcoaches, Kunstencentrum Waalwijk, de Tavenu en Stichting De Strohalm actief als intermediair. Ga naar www.gowaalwijk.nl/jeugdfonds-waalwijk voor de contactgegevens en uitleg over het aanvragen van een bijdrage. Wie intermediair of ambassadeur in gemeente Waalwijk wil worden, kan een mail sturen aan info@gowaalwijk.nl voor meer informatie.