Jongste hockeyers Waalwijk leven zich uit tijdens pietentraining

WAALWIJK - Zo’n zestig kinderen van hockeyclub Waalwijk stonden dinsdag te stuiteren op het veld. Ze kregen namelijk een echte pietentraining én zelfs bezoek van twee pieten.

“Iedereen vond het heel spannend”, vertelt Els Vandersickel van de minicommissie. “De optochten zijn er niet. Sinterklaas komt ook niet meer naar de winkel en ook niet meer op school. Ze missen daardoor een beetje de link met Sinterklaas en zo hebben we dat toch nog een beetje opgelost.” Normaal gesproken komt Sinterklaas namelijk naar het clubhuis van de hockeyclub, maar ook dat ging nu even niet door.

En daarom kregen de kinderen hockeytraining in pieten-outfit. De pietjes mochten mandarijnen balanceren op hun stick, als een echte piet door een ladder springen en zaklopen in de zak van Sinterklaas. Ook speelden ze tikkertje met pietenmutsen, hingen er tekeningen langs het veld als versiering én kwamen er echte pieten meehelpen op het veld.

“Alles was in het thema van pieten, maar er was ook een link met hockey en leuk bezig zijn”, zegt Els. “Ze kwamen stuiterend binnen, maar gingen moe en voldaan naar huis.”