Rechter geeft familie gelijk in opvangtoeslag-conflict

WAALWIJK – Tijdens een hoger beroep bij de Raad van State heeft de Waalwijkse Silvia Kemmeren alsnog haar gelijk gehaald over een voorschotbedrag voor de kinderopvang. De Belastingdienst is haar tegemoetgekomen en heeft besloten alsnog het bedrag aan haar te vergoeden. Mede omdat het maar liefst 5 jaar duurde om er achter te komen dat er iets niet klopte.

Silvia's zoontje wordt opgevangen door haar ouders en jarenlang ontving zij van de Belastingdienst kinderopvangtoeslag voor haar zoon. Al die jaren was er niets aan de hand, totdat de belastingdienst in 2013 oordeelde dat ze een bedrag van € 461,92 terug moest betalen. Het bedrag dat ze in 2008 ontving zou niet direct aan de ouders zijn betaald.

Kemmeren kon aantonen dat ze voor dit bedrag een digitale camera, een hard disk en een Xbox voor haar ouders had gekocht, die het op hun beurt aan de zoon hebben gegeven als verjaardagscadeau. Hoewel het niet helemaal volgens de regels leek, is de conclusie dat het geld in natura aan de ouders is uitgekeerd.

Deel dit bericht met je vrienden!