MET HET OOR OP WOLLUK

Heeft u de live-uitzending van Met Het Oor op Wolluk op Langstraat FM gemist? Geen nood, want hieronder kunt de uitzending alsnog beluisteren als podcast.

SCHERP, KRITISCH EN SERIEUS JOURNALISTIEK!

Presentator Joep Trommelen belicht vanaf 13 maart 2016 maandelijks achtergronden van nieuws uit Waalwijk. Het programma wordt uitgezonden op zondag om 13.00 uur en duurt een uur.
“Als het kan proberen we ook zelf nieuws naar boven te halen. Daarnaast wordt het ook gewoon een leuk, lekker gezellig programma met tussen de gesprekken door muziek met als het even kan een Waalwijks tintje. Echt iets voor de zondag…”, legt Trommelen uit.

Met Het Oor Op Wolluk wordt in de studio van Langstraat FM een paar dagen voor de uitzending opgenomen. Trommelen zal zo nu en dan ook met de microfoon de deur uitgaan voor reportages of gesprekken op locatie. “Ik wil een breed scala aan onderwerpen proberen te belichten. Uit de politiek, maar evengoed uit de culturele of economische hoek.

Discussies tussen voor- en tegenstanders over allerlei hete hangijzers in de gemeenschap wil ik ook proberen in de studio te laten plaatsvinden. Radio is daarvoor een uiterst geschikt medium. Vooral nu Langstraat FM niet alleen op 106.8 FM uitzendt en via Ziggo en de kabel te ontvangen is, maar er ook via een muisklik op de eigen website geluisterd kan worden naar programma’s op tijden dat de luisteraar dat zelf wil. Dat maakt radio in mijn ogen en oren niet tot een achterhaald maar juist uiterst modern medium. Gesproken woorden hebben toch een andere impact dan gedrukte.”

Sebastian Wolf verzorgt de techniek van Met Het Oor Op Wolluk. Eric Dörr treedt op als gastheer en floormanager.

Joep Trommelen werkte tot voor kort als schrijvend journalist voor de kranten van Wegener. Hij is ook betrokken bij de culturele talkshow Club d’Hivers in Atelier Winterdijk 30b en schrijft voor webmagazine Brabant Cultureel. Hij is ook vaste columnist voor het Brabants Dagblad en organiseert mede de eerste Waalwijkse Dorpskwis. In het verleden was hij ook betrokken bij talkshow Zus op Zondag.