Langstraat Kiest

Heeft u de live-uitzending van Langstraat Kiest op Langstraat FM gemist? Geen nood, want hieronder kunt de uitzending alsnog beluisteren als podcast.

21 MAART 2018: GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN DE LANGSTRAAT!

Op 21 maart a.s. gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wat vinden de lokale partijen in de Langstraat belangrijk en waar staan de lijsttrekkers voor?
In het programma Langstraat Kiest nodigen we de lijsttrekkers uit van de partijen die in Waalwijk en Loon op Zand strijden om de stem van de burgers. Waar staat de partij voor, welke keuzes worden er gemaakt wat betreft wonen en welzijn, economie, leefbaarheid, duurzaamheid, verkeer, cultuur en hoe financieren we de plannen?

Presentator Rene Peters leidt het debat tussen de lijsttrekkers, nadat zij in een korte pitch van 1 minuut eerst de belangrijkste standpunten van de partij onder de aandacht hebben gebracht. De deelnemers wordt gevraagd muziek mee te nemen waar ze bijzondere gevoelens bij hebben.

De uitzendingen zijn te wekelijks te horen op Langstraat FM vanaf zondag 18 februari van 14 tot 15 uur, en worden herhaald op zondag avond tussen 20 en 21 uur, en op woensdag avond tussen 22 en 23 uur.

Aflevering 1: Uitzending 18 februari

Lijsttrekker Sheila Schuiffel van D66 in Waalwijk gaat in debat met Gerard Bruijniks, lijsttrekker van Gemeentebelangen en wethouder van Loon op Zand.

De podcast is vanaf 18 februari beschikbaar onderaan deze pagina.

Aflevering 2: Uitzending 25 februari

Te gast zijn Jan van Groos, lijsttrekker en wethouder in de gemeente Waalwijk voor de Christen Unie, en Luuk Ottens, lijsttrekker namens de Partij van de Arbeid in Waalwijk.

De podcast is vanaf 25 februari beschikbaar onderaan deze pagina.

Aflevering 3: Uitzending 4 maart

Te gast zijn Bart van Drunen, lijsttrekker van VoorLoon in de gemeente Loon op Zand, en Louis Laros en Peter Flohr van Pro3 in Loon op Zand.

De podcast is vanaf 4 maart beschikbaar onderaan deze pagina.

Aflevering 4: Uitzending 11 maart

Te gast zijn Sjors Slaats, nummer 2 van de lijst Groen Linksaf in Waalwijk, en Ronald Bakker, lijsttrekker van de VVD en wethouder in de gemeente Waalwijk.

De podcast is vanaf 11 maart beschikbaar onderaan deze pagina.

Aflevering 5: Uitzending 18 maart

Te gast zijn Jan van Baardwijk, nummer 2 van de lijst Lokaal Belang in Waalwijk, en Ruud Spohr, lijsttrekker van de CDA in de gemeente Waalwijk.

De podcast is vanaf 18 maart beschikbaar onderaan deze pagina.

Aflevering 6: Uitzending 18 maart

Te gast zijn Frank van Wel, nummer 1 van de VVD in Loon op Zand, en duo lijsttrekkers Mieke Broeders en Dana Pollaert van het CDA in de gemeente Loon op Zand.

De podcast is vanaf 18 maart beschikbaar onderaan deze pagina.

Tot slot

6 weken hebben we met veel plezier een politiek programma gemaakt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in de Langstraat. We danken alle gasten uit de gemeente Loon op Zand en Waalwijk. En in het bijzonder het team dat de uitzending heeft mogelijk gemaakt, Sebastian Wolf, techniek en montage, Eric Dorr, politiek redacteur en Rene Peters, presentator.

De podcasts blijven na de verkiezingen nog beschikbaar via onze Podcast.