Leerlingen zetten eigen pop-up store op (video)

WAALWIJK – De mavo 3-leerlingen van de Walewyc hebben een pop-up store opgezet. De pop-up store staat in een winkelpand aan de Stationsstraat 46 in Waalwijk. Het is geopend van maandag 14 december tot en met donderdag 17 december.

De afgelopen tijd hebben 45 leerlingen hard gewerkt aan dit project. Het is een project voor het keuzevak Economie & Ondernemen waar de leerlingen druk mee bezig zijn. Het initiatief is volledig gekomen vanuit de leerlingen zelf, zij hebben gewerkt aan onder andere de vormgeving van de winkel, de promotie van de flyers tot zelfs opzoek gaan naar producten voor in de winkel.

Trots
De leraren zijn samen met de leerlingen opzoek gegaan naar een pand. Vervolgens zijn ze bij het pand terecht gekomen wat staat aan de Stationsstraat. Vanaf daar zijn ze begonnen met het schoonmaken van het pand en het inrichten ervan. “Daarnaast hebben we ook presentaties gehouden bij de gemeente zodat zij ook op de hoogte waren, vanuit daar is het eigenlijk een groot succes geworden”, zeggen Iris Wanders en Kenan Özbay, de docenten die samen met de leerlingen aan de slag zijn gegaan.

Bovendien zijn de leerlingen ook opzoek gegaan naar bedrijven en sponsoren die helpen met het voorzien van de producten. “De leerlingen hebben het geweldig gedaan en we zijn enorm trots op ze”, aldus de docenten.

Lockdown
Door de nieuwe maatregelen moest de winkel al op 15 december dicht. Dit vonden de leerlingen en docenten erg jammer. Ze hebben er lang aan gewerkt en er zijn maanden van voorbereidingen aan vooraf gegaan. Toch mogen zij trots zijn op het geen wat ze hebben neergezet