Lege plek Sint Jansplein gevuld

WAALWIJK - Hoewel in 2009 het gloednieuwe appartementencomplex Valkenlinghe aan het Sint Jansplein in Waalwijk verrees, bleven de kantoorruimtes op de begane grond leeg. "Het was voor sommigen een doorn in het oog", zegt ondernemer Ton Hesselberth.

Hesselberth kocht de kantoorruimtes in december 2014. Hij stopte er naar eigen zeggen een half miljoen euro in en verbouwde de boel flink. Daardoor zijn er nu van één grote ruimte, drie verschillende vertrekken ontstaan. Sinds januari zit de eerste ondernemer er: grindbedrijf Kranendonk B.V. Voor de andere twee plekken is Hesselberth nog in gesprek met partijen.

Zo’n zeven jaar geleden liet woningcorporatie Casade het complex bouwen, inclusief de ruimtes voor commerciële verhuur. De corporatie kon zelf echter geen verhuurders vinden door de economische crisis. Tot 2011 was er een gesprek met slechts één kandidaat-huurder, maar die kon zijn bedrijfsplan niet rond krijgen. Daarna zette de corporatie het kantoor in de verkoop.

Hesselberth kon de ruimte drie jaar later tegen een sterk gereduceerd tarief kopen. De ondernemer heeft meer kantoorpanden, zoals op de Eeste Zeine en de Spuiweg.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!