Letterkappen voor gevorderden in Drunen (Video)

DRUNEN - "Ah, zo lastig is het helemaal niet hoor", zegt letterkapper Ad van der Doelen uit Drunen, terwijl hij doorgaat met maken van letters in gesteente. Het lijkt op het eerste gezicht inderdaad vrij simpel, maar als je het zelf probeert te doen merk je dat er veel geduld voor letterkappen nodig is. "Dat komt vanzelf", lacht Ad. Hij doet het zelf al een aantal jaar als hobby en weet wat er nodig is om een mooi kunstwerk te maken.

(Tekst gaat door onder de video)

Wat is letterkappen?
Letterkappen is het schrijven van teksten in steen. Het is een manier van verhalen vertellen en boodschappen over te brengen. Dat is ook de reden waarom Ad graag wilde letterkappen. "Ik heb mooie dingen kunnen maken voor bijvoorbeeld het Dickens Festijn in Drunen en ook een gedenksteen voor iemand", geeft Ad aan.

Dat is ook de reden waarom hij letterkappen zo leuk vindt, al neemt het af en toe wel tijd in beslag. "Ik ben  echt wel een paar dagen bezig om de letters in de stenen te plaatsen". Daarnaast is het volgens de letterkapper een precisiewerkje en moet je echt met volle concentratie te werk gaan." Als je ook  maar een beetje uitschiet, kun je de steen eigenlijk wel weggooien.

 

Deel dit bericht met je vrienden!