Loon op Zand pakt parkeeroverlast aan

LOON OP ZAND - Om de parkeeroverlast in sommige buurten terug te dringen, wil het college de norm aanpassen. "Uitgangspunt was dat bewoners binnen 50 meter van hun woning een parkeerplek konden vinden. Die afstand rekken we op naar 100 meter”, zegt wethouder Gerard Bruijniks van GemeenteBelangen.

Het is een van de maatregelen in het nieuwe gemeentelijke parkeerplan. "Na tien jaar werd het tijd voor een update van het beleid. Met name in de woonwijken ontstaan problemen. Er zijn meer auto’s en daarmee is de vraag naar parkeerruimte ook gestegen.” Maar dat betekent niet dat automatisch het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Het college zoekt liever samen met omwonenden naar mogelijke andere oplossingen.

In het centrum van Kaatsheuvel blijft de huidige blauwe zone ongewijzigd. Als het Bruisend Dorpshart straks helemaal klaar is, wordt gemeten of aanvullende maatregelen nodig zijn.
Om de parkeerdruk rond het Oranjeplein in Loon op Zand te verlichten wil de gemeente afspraken gaan maken met de winkeliers. Zij kunnen hun personeel stimuleren om met de fiets naar het werk te komen of anders hun auto wat verder weg te parkeren. Bruijniks: "Als dat niet lukt, zal ook daar het invoeren van een blauwe zone en parkeervergunningen op termijn noodzakelijk zijn.”

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!