Mark Engberink en Gigli Ndefe verdienen contract bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft mondelinge overeenstemming bereikt met linksback Mark Engberink en rechtsback Gigli Ndefe. Zij zullen eind januari hun contract tekenen bij ons RKC Waalwijk, wat hen ook in het seizoen 2016-2017 verbindt aan de geelblauwen. Daarnaast heeft RKC Waalwijk in beide verbintenissen een optie opgenomen om de overeenkomst met een extra jaar te verlengen.

Algemeen directeur Remco Oversier is zeer content met de verbintenissen. “Mark en Gigli hebben zich ontwikkeld tot structurele basisspelers bij ons RKC Waalwijk. De fitheid van Mark, na jaren van blessureleed, is een groot compliment aan onze partner QPA Nederland en sportverzorger Ramon van Haaren. Zij hebben hem structureel fit gekregen voor het échte werk. Mark heeft laten zien potentieel Eredivisie-niveau te bezitten. Wij gaan dan ook graag met hem verder aan de slag en groeien graag met hem mee. In het geval van Gigli heeft de visie en durf van onze technische staf een puik resultaat opgeleverd. Hem omscholen van middenvelder tot rechtsback legt hem nu dan ook geen windeieren. Gigli heeft bewezen op deze positie een mooie toekomst te hebben en wij denken met hem nog grote slagen te kunnen gaan maken. Zijn wedstrijdinstelling en gretigheid tot het winnen van duels, zien wij graag terug in onze speelwijze. Het feit dat we nu al deze spelers vast weten te leggen, is een bevestiging van de stappen die we op dit moment maken richting een stabiele sportieve toekomst. Tevens bevestigt dit dat we nog steeds een club zijn die buitenkansjes in de markt weet op te sporen en te ontwikkelen.”

Naast bovenstaande mijlpalen heeft ons RKC Waalwijk gedurende het kerstreces ook afscheid genomen van meerdere selectiespelers. De contracten van Derwin Martina en Okan Özçelik zijn met wederzijds goedvinden beëindigd en Jos Peltzer heeft aangegeven zijn schoenen voor dit moment ‘aan de wilgen te hangen’ en zich voorlopig te richten op zijn maatschappelijke carrière. Remco Oversier licht toe: “Het streven is om iedere speler die wordt aangetrokken mee te laten groeien met ons RKC Waalwijk, echter leert de praktijk ook dat dit helaas niet altijd lukt. Hieraan liggen dan meerdere oorzaken ten grondslag. In dat geval moeten we in gezamenlijkheid zoeken naar een voor iedereen goede oplossing. Gelukkig hebben we dat voor deze jongens weten te realiseren. We hopen dan ook dat zij elders een succesvolle toekomst tegemoet gaan en wensen hen veel succes.”

Deel dit bericht met je vrienden!