Project sportkennismaking 2016

WAALWIJK - De aftrap van het project sportkennismaking 2016 vindt in de laatste week van februari in de gemeente Waalwijk plaats met een grote promotieactie voor WaalwijkSportief op alle basisscholen. WaalwijkSportief (www.waalwijksportief.nl) is dé website om kinderen in contact te brengen met sportverenigingen en sportorganisaties.

Ruim 60 verenigingen en organisaties hebben afgelopen weken hun activiteiten sportkennismaking waaraan gratis kan worden deelgenomen op de site van WaalwijkSportief gezet en er kan worden gekozen uit zo’n 30 verschillende sporten. Via WaalwijkSportief kunnen belangstellende kinderen inschrijven op de aangeboden activiteiten. Men hoeft hiervoor slechts eenmalig een account aan te maken. Alle communicatie tussen deelnemer en sportvereniging over de gekozen activiteit verloopt via WaalwijkSportief, wat veel voordelen biedt in de communicatie en administratie.

Sporten en sportverenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. Voor sociale contacten, algemene en lichamelijke ontwikkeling, ziektepreventie, gezondheid, enz. Daarom stimuleert de gemeente Waalwijk het sporten van jeugdigen in georganiseerd verband. De site WaalwijkSportief is een belangrijke instrument in het gemeentelijk sportbeleid. Sportverenigingen die activiteiten ontwikkelen in het kader van sportstimulering 6 t/m 16 jaar kunnen voor bepaalde kosten een beroep doen op de subsidieregeling ‘Sportstimulering jeugd’.

Voor kinderen die nog op zoek zijn naar een sport die bij hun past, is een sportkeuzewijzer www.sportkeuzewijzer.nl ontwikkeld, die ook via een link op de site kan worden geraadpleegd. Met behulp van deze wijzer worden kinderen op het spoor van een sport gezet en doorgeleid naar een waalwijkse vereniging die de sport aanbiedt. Recent is ook de Sportpas App geïntroduceerd waarmee deelnemers berichten over het sportaanbod op WaalwijkSportief kunnen ontvangen en inschrijven.

In de gemeente Waalwijk zijn buurtsportcoaches actief die als doel hebben om onderwijs, sportverenigingen en organisaties met elkaar te verbinden om op deze manier kinderen meer en beter te laten sporten en bewegen, en ze lid te laten worden of te behouden voor sportverenigingen.

De buurtsportcoaches komen graag in contact met verenigingen die hun sport in het onderwijs of kinderopvang willen promoten. U kunt de buurtsportcoaches bereiken via email buurtsportcoach@waalwijk.nl.

Kijk voor voorbeelden van samenwerking ook eens op www.facebook.com/buurtsportcoachwaalwijk.

Deel dit bericht met je vrienden!