RKC Waalwijk biedt jongeren kans op werk: “Mooi om door te stromen” (Video)

WAALWIJK - Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vanaf deze week bij RKC Waalwijk welkom om werkervaring op te doen. Ze vormen samen Team 12 en werken binnen de aansprekende werkomgeving van RKC Waalwijk aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het leren van werknemersvaardigheden staat daarbij centraal. De jongeren krijgen passende ondersteuning en begeleiding van een werkcoach. Een van de jongeren is Roy van de Wiel. Hij heeft jarenlang zijn eigen bedrijf gehad, maar door ziekte moest hij zijn bedrijf verkopen en kwam daarna niet meer aan werk. Mede door het project van RKC, heeft Roy er vertrouwen in dat hij weer door kan stromen naar de arbeidsmarkt.

Rol van RKC Waalwijk 

Ellen Maas, werkzaam voor Stichting Samen RKC, vertelt wat de rol is van de club in dit project. "Wij proberen de jongeren werk aan te bieden. Projectleider Roy van Driessen  gaat een of twee weken voordat de jongeren beginnen langs alle personeelsleden om te vragen wat voor soort werk de jongeren kunnen doen. Na een tijdje hebben we dan ook een evaluatie met Roy", geeft Maas aan. RKC wil de deelnemers van het project ook proberen te koppelen aan de sponsoren van de club, om te kijken of zij nog een plekje vrij hebben voor een van de jongeren.

"Wij willen echt een familieclub zijn voor iedereen. RKC probeert zowel voetballers als kantoormedewerkers zicht thuis te laten voelen bij de voetbalclub. Op dit moment hebben we nog maar een deelnemer bij Team 12 en ik heb het idee dat hij het wel leuk vindt", vertelt Maas. Deelnemer Roy bevestigt dit. "Ik voel mij echt op goed bij de club. Iedereen probeert mij zo goed mogelijk te helpen, waardoor ik veel plezier heb in mijn werk." Op de vraag of Roy als voetballer uit de voeten kan, antwoordt hij lachend dat zijn carrière voorbij is. "Ik houd mij wel bezig achter de schermen."