RKC Waalwijk ontvangt koploper Ajax in het Mandemakers Stadion

WAALWIJK - Speelronde 10 van het eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. RKC Waalwijk mag proberen de positie in de middenmoot te verstevigen. Dan moet het wel eerst even zien af te rekenen met de huidige koploper: Ajax.

De geel-blauwen hebben een prima week achter de rug. De ploeg van trainer Joseph Oosting pakte een punt in de uitwedstrijd tegen Fortuna.

De Waalwijkers bezetten na het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna de zevende plaats in de Eredivisie. Ajax won met grote cijfers van laagvlieger Excelsior, en hebben na het puntverlies van AZ tegen Feyenoord de koppositie overgenomen in de Eredivisie.

RKC kan dus haar borst nat maken, maar treft de Amsterdammers op geen slecht moment. Na de ruime nederlagen tegen Napoli en het gelijkspel tegen Go Ahead is de kritiek op Ajax aangezwengeld. Ook al wonnen ze dik van Excelsior, de ploeg van Alfred Schreuder grossierde in fouten, al werd het niet afgestraft. Bij RKC wordt echter overal de loftrompet opgestoken, vanwege de goede resultaten begin dit seizoen.

Het zal voor RKC echter nog steeds veel achteruit lopen en tegenhouden zijn. Kansen liggen er vooral op de counter, via de linkerkant. Jorge Sanchez maakt voorlopig nog geen beste indruk.

Deel dit bericht met je vrienden!