Team van Roosmalen eindigt op 9e plaats

WAALWIJK - Het team van Roosmalen Mission Possible heeft de 9e plaats behaald in de ScanCoveryTrial 2016, een autotocht die in acht dagen tijd kris kras door Scandinavië gaat. Dit jaar was het keerpunt de Noordkaap.

Vooraf is niet bekend hoe de route verloopt. Elk team krijgt per etappe een GPS-coördinaat en moet zelf aan de hand van verschillende navigatiesystemen de ideale route en tijd berekenen. Tussendoor worden klassementsproeven gedaan waarbij letters die langs de route op bordjes zijn geplaatst in de juiste volgorde moeten worden genoteerd.

In totaal deden 77 teams mee verdeeld over een tourklasse met 38 teams en een sportklasse met 39 teams. Het verschil tussen beide klasses zit in de snellere tijden die moeten worden gereden voor de sportklasse en deelname aan klassementsproeven waarmee punten kunnen worden verdiend voor het eindklassement.

Het van Roosmalen Mission Possible team deed mee in de sportklasse en werd gevormd door Martin Boeije uit Waalwijk en Bert Dokter uit Uithuizen. De tocht van zo’n 7.500 km werd gereden met een Volvo XC90 die samen met de brandstof ter beschikking was gesteld door Volvo garage van Roosmalen uit Waalwijk.

Door de lage temperaturen, in het Noorden van Finland vroor het ‘s nachts 42°C, de gladde wegen en twee ritten van bijna 30 uur was de tocht een enorme uitdaging.

“Af en toe was het afzien. Er wordt in een paar dagen tijd een enorme afstand afgelegd, je rijdt veel in het donker, rendieren steken zomaar de weg over en het is soms spekglad. De Volvo hield zich uitstekend; onder deze uitdagende omstandigheden heeft de nieuwe Volvo XC90 op alle punten de hoog gespannen verwachtingen waargemaakt. Wij zijn op de weg gebleven maar we hebben teams in de berm zien belanden. Gelukkig zonder schadelijke gevolgen.” aldus Martin Boeije.

De deelname aan de tocht had tot doel het werk van Mission Possible Nederland, een organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen uit probleemgezinnen, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in o.a. Rusland en Oekraïne onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor het opvangtehuis van Mission Possible in Oefa, Rusland.

Martin en Bert zijn blij met het resultaat. “De uitdaging zit er op en we hebben er enorm van genoten! We hebben Mission Possible behoorlijk op de kaart kunnen zetten en we hebben € 7.000 aan donaties en toezeggingen voor ons project Opvang van Tienermoeders in Oefa, Rusland gekregen.”

Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen in Rusland. In acht verschillende steden in Rusland heeft Mission Possible opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. Meer informatie vindt u op www.missionpossible.nl.

Volgend jaar is er een ScanCoveryTrial die de Lofoten aan zal doen. Martin en Bert hebben zich al ingeschreven.

Deel dit bericht met je vrienden!