Transportbedrijf Riwo in Waalwijk maakt doorstart

WAALWIJK - Diverse bedrijfsonderdelen van de failliete Riwo Logistic Group in Waalwijk maken een doorstart. Voor verschillende bedrijfsonderdelen zijn overnamekandidaten gevonden.

De Rooij XL dat binnen de Riwo Group onder meer bouwmaterialen en meeneemheftrucks vervoerde, is overgenomen door Van der Werff Logistics uit Heerenveen. Van der Werff Logistics zocht een locatie in Zuid-Nederland om van daaruit hun vervoer verder uit te breiden en zal dat voortaan vanuit Waalwijk gaan doen.

Vos Deventer heeft de bv’s van Riwo in Roemenië overgenomen, incluis de kantoren, loodsen en het personeel. Het onderdeel van Riwo dat zich de afgelopen jaren gespecialiseerd had in vervoersdiensten naar Zuid-Europa wordt overgenomen door K&H Forwarding uit Waalwijk. Dit bedrijf maakt onderdeel uit van Hes Logistics en transportbedrijf Kivits-Drunen. Kivits neemt ook de opslag van Riwo over.

In totaal verliezen 133 mensen hun baan bij het faillissement van Riwo. Het is nog onduidelijk hoeveel medewerkers mee over kunnen naar de nieuwe eigenaren van de verschillende bedrijfsonderdelen. Veel verschillende overnamepartijen hebben laten weten personeel nodig te hebben; chauffeurs, loodsmedewerkers en planners. Komende week komen er voor het personeel van Riwo informatiebijeenkomsten.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!