Van Aart: ‘Wees nog voorzichtiger de komende tijd’

LOON OP ZAND - Burgemeester Hanne van Aart heeft een brief geschreven aan alle inwoners van Loon op Zand, waarin zij iedereen vraagt om de handhaving van de coronamaatregelen nog even vol te houden.

''Ook bij mij en bij ons als gemeentebestuur komen deze maatregelen hard aan. We deden de afgelopen 7 maanden zo ons best om het virus te verslaan. Strengere maatregelen voelen daarmee als een straf die wij niet verdienen. Zo graag had ik ons allemaal een nieuw stapje op weg naar 'normaal' gegund. Helaas doen we in plaats daarvan een stap terug. Ik houd me vast aan de overtuiging dat we, hoewel we deze slag verliezen, uiteindelijk overwinnen.''

De burgemeester roept de inwoners op om nog voorzichtiger en zorgvuldiger te zijn dan iedereen nu al was, maar ook om solidair naar elkaar te blijven. ''Ik lees met vrees over de smeltende solidariteit, over felle discussies en verdachtmakingen tussen mensen die anders denken over de crisis. In Loon op Zand hebben we altijd voor elkaar klaar gestaan en ik ben ervan overtuigd dat dat zo blijft.''