Vele verplaatsingen worden vluchtelingen te veel in Waalwijk!

WAALWIJK - De vele verplaatsingen van de groep van 43 vluchtelingen die de afgelopen dagen werden opgevangen in Waalwijk, werd een aantal van hen vandaag te veel. Ze dreigden van de nieuwe fietsbrug over de N261 te springen. Politie en hulpverleners hebben de groep weer tot rust kunnen manen.

Een groep van 43 vluchtelingen, hoofzakelijk uit Syrië en Eritrea, werd afgelopen dagen opgevangen in sporthal De Slagen in Waalwijk. Eerder deze week zaten ze al in Oosterhout en Ter Apel. Eenmaal in Waalwijk bleek ook dat niet de eindbestemming te zijn: Ze zouden worden overgebracht naar abdij De Marienkroon in Nieuwkuijk. Dat schoot bij enkele vluchtelingen in het verkeerde keelgat.

Wethouder Hans Brekelmans: “Wij zijn solidair met de vluchtelingen die volgens de Europese grondwet recht op asiel hebben. Maar we zijn ook solidair met onze collega’s in andere gemeenten die opvang hebben toegezegd of al hebben geleverd.”

Het verkeer op de N261 werd tijdelijk stilgelegd. Veel automobilisten stapten ter plaatse uit om naar de ontstane consternatie te kijken. Ook de fietsbrug werd tijdelijk afgesloten. Na ongeveer een kwartier was het hele gebeuren voorbij en werden de vluchtelingen alsnog naar Nieuwkuijk toe begeleid.

Deel dit bericht met je vrienden!