Waalwijk laat subsidie culturele instellingen doorlopen

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk laat alle subsidies voor culturele instellingen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik tijdens de coronacrisis gewoon doorlopen. De gemeente doet dit als steuntje in de rug voor de betreffende organisaties.

Veel culturele instellingen hebben hun deuren noodgedwongen moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Dit leidt in veel gevallen tot grote financiële zorgen. Vandaar dat de gemeente Waalwijk de organisaties tegemoet wil komen. De gemeente laat alle subsidies doorlopen, ongeacht of de prestatieafspraken worden gehaald. Op deze manier kunnen organisaties het hoofd mogelijk boven water houden.

Op verzoek kunnen de gesubsidieerde partijen, die in financiële problemen dreigen te komen, de betaling van gemeentelijke belastingen daarnaast laten uitstellen tot 1 juni 2020. Dit geldt ook voor de huur als zij de accommodatie huren van de gemeente.

De huurders van de gymzalen, sporthallen en zwembaden krijgen compensatie voor de periode dat ze geen gebruik hebben kunnen maken van deze faciliteiten, maar wel betaald hebben. Deze faciliteiten zijn gesloten sinds 12 maart en blijven vooralsnog gesloten tot 1 juni.