Wegafsluitingen in verband met tijdelijke brug over Drongelens Kanaal

WAALWIJK - Om het viaduct over de Hoogeindse Rondweg en de brug over het Drongelens Kanaal te kunnen vervangen, werkt de aannemer momenteel aan de bouw van een tijdelijke brug parallel aan de huidige brug.

Op 25 augustus worden de brugdelen ter hoogte van de Hoogeindse Rondweg geplaatst. Om de veiligheid voor de weggebruikers te kunnen waarborgen is de Hoogeindse Rondweg vanaf 7.00 uur tot circa 20.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. Verkeersregelaars leiden het fietsverkeer door de werkzaamheden heen. Mogelijk levert dit voor het fietsverkeer enige hinder op.

Het verkeer op de A59 vanuit de richting Den Bosch kan keren bij afrit Waalwijk-Centrum (38), om vervolgens afrit Waalwijk-Oost (39) te nemen. Het verkeer vanuit Waalwijk-Oost richting Breda/Rotterdam, wordt omgeleid richting de toerit Waalwijk (37) ter hoogte van de N261. Het verkeer vanaf het noorden van de A59 richting Waalwijk-Oost wordt omgeleid via de Weteringweg, Kloosterheulweg, Hertog Janstraat en Taxandriaweg om via de A59 naar afrit Waalwijk-Oost te kunnen rijden.

Om werkzaamheden te kunnen uitvoeren aan de oostzijde van het Drongelens Kanaal is het noodzakelijk van de zuidbaan van de A59 de rechterrijstrook af te sluiten inclusief de voorliggende afrit 39. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen donderdag 27 augustus 20.00 uur en vrijdag 28 augustus 6.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid.

Om de A59 aan te sluiten op de tijdelijke brug zijn twee ombouwweekenden gepland (25 september en 9 oktober). Om u te informeren over de impact van deze werkzaamheden, organiseert de aannemer een inloopavond op de projectlocatie, aan de Hoogeindse Rondweg. Deze avond is gepland op 9 september aanstaande. Nadere informatie over de inloopavond volgt.

Deel dit bericht met je vrienden!