Wekelijkse veegrondes voor blad

WAALWIJK - Vorige week startte de gemeente met het opruimen van gevallen bladeren. Eerst worden de hoofdwegen en fietspaden geveegd en geruimd. Daarna de zijwegen. Gevallen bladeren veroorzaken de meeste overlast voor weggebruikers. Blad dat in het openbaar groen ligt, wordt later meegenomen als al het blad van de bomen is gevallen. We proberen de overlast te beperken, maar we kunnen niet alle overlast wegnemen.

Net als voorgaande jaren verloopt het opruimen van de bladeren via vaste wekelijkse veegrondes. De veegrondes zijn als volgt ingedeeld:

  • Maandag in Bloemenoord, Besoyen en Centrum
  • Dinsdag in Meerdijk-Oost, Baardwijk en de Hoef
  • Woensdag in Sprang-Capelle en Waspik
  • Donderdag in Antoniusparochie, Zanddonk-Noord en -West
  • Vrijdag in Meerdijk-West, Zanddonk-Zuid en –West

Gevallen blad van gemeentelijke bomen en struiken mag in de goot of in de bermen geveegd worden. Bij voorkeur vlak voor een veegronde. Hopen blad bemoeilijken de werking van de veegmachine. Het is daarom van belang dat bladeren verspreid in de bermen en goten liggen en niet bij elkaar geveegd worden.

Een gedeelte van de parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan, ter hoogte van het oude zwembad, wordt tijdelijk afgesloten. Dit is van week 44 tot en met week 52 in verband met het transport van het blad. Het bladafval wordt op deze locatie verzameld en later in grote containers afgevoerd.

Mochten inwoners - ondanks de veegrondes - overlast hebben van gevallen blad van gemeentelijke bomen dan kunnen zij dit melden via hun smartphone via de MijnGemeente APP of telefonisch via telefoonnummer 0416-638456.

Deel dit bericht met je vrienden!