Werft en Wetering blijven open

LOON OP ZAND - De curator en de gemeente Loon op Zand sloten op woensdag 25 mei een akkoord: de toegang en het gebruik van De Werft en De Wetering vallen per 1 juni onder volledige verantwoordelijkheid van de gemeente. In ruil voor deze oplossing ontvangt de curator een passende vergoeding van de gemeente.

“De gemeente kan eindelijk gebruikers en verenigingen zekerheid bieden. We hebben volledige toegang tot De Werft en De Wetering! We zijn ontzettend blij dat gebruikers gewoon gebruik kunnen blijven maken van de gebouwen”, aldus wethouder Kees Grootswagers.

De gemeente draagt vanaf 1 juni 2016 volledige verantwoordelijkheid voor de gebouwen. Om de gebruikers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, huren we een of meer tijdelijke beheerders in. Dit tijdelijke beheer houden we vol, totdat we een definitieve oplossing hebben gevonden voor het toekomstige beheer van de gebouwen.

In overleg met de toekomstige tijdelijke beheerder(s) bekijken we de kansen om vrijwilligers in te zetten om een bijdrage te leveren aan het beheer van de gebouwen.

Deel dit bericht met je vrienden!