Werk in kerktuin Heusden mogelijk illegaal

HEUSDEN - De gemeente Heusden heeft maandag aan het einde van de middag ingegrepen bij werkzaamheden in de kerktuin bij de Grote of Catharijnekerk in de vesting Heusden. Als onderdeel van het opknappen van de tuin en de aanleg van extra parkeerplaatsen zijn mogelijk zonder vergunning grafstenen en grafplaten verplaatst.

De gemeente zoekt nu eerst uit hoe het precies zit. Tot die tijd is in overleg met de aannemer en het kerkbestuur besloten dat er niet verder gewerkt wordt.

Volgens Thomas Rijneveld van het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Heusden was het de bedoeling om de werkzaamheden voor de verlichting van de kerk te combineren met een opknapbeurt van de kerktuin. Daarbij zouden ook extra parkeerplaatsen worden aangelegd, als gedeeltelijke oplossing van de parkeerproblemen. Nu komt het voor dat auto's op het gras parkeren en over oude, vaak al gescheurde grafplaten rijden. "Grafplaten die we juist willen lijmen. Zoals we alles willen doen met respect voor de historie."

Rijneveld, pas sinds kort bestuurslid, weet dat er in oktober of november contact is geweest met de gemeente. "De details van wat is besproken ken ik niet, omdat het voor mijn tijd was. We gaan dat uitzoeken. Mocht de kerk fouten hebben gemaakt, dan kijken we uiteraard hoe we die kunnen herstellen."

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!