Benzineprijzen variëren sterk per gemeente: Waalwijk meeste variatie

DE LANGSTRAAT - Benzineprijzen kunnen sterk variëren per gemeente. In de gemeente Waalwijk is het verschil per liter hoger vergeleken met de andere gemeentes uit de Langstraat. In de gemeente Waalwijk is er een prijsverschil van 25 cent pet liter. Dit kan op een volle tank van vijftig liter zo'n 12,50 euro schelen. Dit blijkt uit cijfers van Petrolview, die Independer in kaart brengt.

In Waalwijk betaal je gemiddeld 2,055 euro per liter benzine. De hoogste prijs per liter was hier 2,209 euro. In Heusden en Loon op Zand liggen de getallen iets dichter bij elkaar. In Heusden is er een prijsverschil van dertien cent per liter, in Loon op Zand is dit twaalf cent. In Heusden kan dit op een volle tank zo'n 6,50 euro schelen. In Loon op Zand scheelt dit zes euro.

In de gemeente Dongen liggen de prijsverschillen net wat dichter bij elkaar. Het prijsverschil per liter ligt hier op 0,07 cent. Het hoogste tarief per liter ligt in deze gemeente op 2,029 euro. Het laagste tarief was 1,959 euro per liter. Met een volle tank van vijftig liter kan dit 3,50 euro schelen.