AMBITIE STATEMENT

13 mei 2024

Langstraat Media is de werknaam waaronder de Maasstad Omroepstichting media activiteiten verzorgt voor de gemeenten Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en Dongen. Deze gemeenten vormen samen de streek "De Langstraat".

De Maasstad Omroepstichting heeft als doelstelling de inwoners van de Langstraat lokale informatie te brengen over culturele, sportieve, politieke en lokale activiteiten. Dit doet de stichting via uitzending op radio, TV, internet en sociale media, 24 uur per dag, om de inwoners in de Langstraat continu op de hoogte van de actualiteiten en achtergronden in de regio.

Door de juiste mix van informatie en entertainment richt de omroep zich op iedereen in het verzorgingsgebied. Langstraat Media werkt hierbij samen met lokale maatschappelijke en culturele organisaties zodat de omroep nauw betrokken is bij alles wat er leeft in de samenleving.

De omroep streeft ernaar zoveel mogelijk content zelf te produceren, of werkt samen met onafhankelijke lokale productie organisaties bij verslaggeving van evenementen. De omroep werkt met een professionele, betaalde kern van journalistiek opgeleide medewerkers voor de actuele nieuwsvoorziening, daarbij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers.