Column: ‘Onderhoud’ door Rinus Krijnen

Als er een huis gekocht wordt zijn er veel zorgen over de aankoop. Kan ik de hypotheek wel betalen? Kan ik genoeg lenen voor de aankoop? Er zijn veel overwegingen bij de aankoop van een huis. Inmiddels vinden we de energiezuinigheid een issue. Bij de verkoop wordt op een schimmige wijze het energielabel toebedeeld. Is dit niet gunstig dan kan het zomaar zijn dat je hypotheek duurder wordt.

Nog een punt is de technische staat. Is het een klushuis of hoeft alleen -uiteraard- de keuken en badkamer worden vervangen?

De kosten voor deze zaken worden meegenomen bij de aankoop van een huis. Maar heb je eenmaal een huis gekocht, dan ben je er niet qua kosten betreft. Het huis zal moeten worden onderhouden. De tuin -indien aanwezig- moet worden bijgehouden, het huis moet geschilderd worden om de zoveel tijd. De dakbedekking en zelfs de fundering moet regelmatig gecheckt worden. De installaties zoals zonnepanelen, verwarming en elektriciteit vragen ook om periodiek onderhoud. Ze moeten worden geüpdatet c.q. schoongemaakt, aangepast of vervangen.

Er zijn twee opties: je regelt dit periodiek met een aantal installatiebedrijven, of je wacht tot iets kapot gaat: het zogenaamd correctief onderhoud. Bovendien moet er ook geld voor zijn.

Onderhoud uitvoeren is zorgen dat rampen worden voorkomen. Het is dus een vorm van preventie. Een groot nadeel van preventie is dat het geen gevolgen heeft maar wel een prijs heeft. Doe je niets aan preventie dan gaat er ineens iets stuk. Dan moet je direct aan de slag op een moment dat het jou niet uitkomt. Het dak lekt immers alleen als het regent.

Vaak is dat een reden dat veel mensen het liefst een nieuw huis kopen. De eerste jaren hoef je niets te doen aan onderhoud en kun je als er iets is terugvallen op garantie.

Maar koop je een wat oudere woning dan moet je wel degelijk rekening houden met terugkerende kosten. Vreemd genoeg speelt de markt hierop niet in. Een nieuwe installatie aanleggen is prima te regelen, maar vraag je om regulier onderhoud aan de installateur, dan ligt het initiatief geheel bij jou: bel maar over een jaar of twee. In sommige situaties kun je wel een onderhoudscontract afsluiten, maar dit komt al snel over als een overbetaalde voorziening, omdat er in de praktijk of alleen administratief wat wordt gerommeld, de kosten buitenproportioneel hoog zijn of men zich niet aan de afspraken houdt. De belangrijkste reden is dat er bij de meeste installatiebedrijven en aannemers er te weinig mensen werken en dat een nieuw project veel meer commerciële spin-off heeft dan saai onderhoud. Ook voor de monteurs is het maken van nieuwe dingen leuker, dan zorgen dat het blijft werken. Onderhoud wordt in de marges weggemoffeld en als de klant er zelf niet om vraagt gewoon niet uitgevoerd.

Probeer überhaupt maar eens een partij te vinden die over de hele breedte structureel