Cruciaal weekend voor RKC Waalwijk op de rol

ALKMAAR/WAALWIJK - Speelronde 30 van het Eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Voor RKC wacht deze ronde wederom een uitwedstrijd, tegen AZ uit Alkmaar. Een op papier zwaardere wedstrijd dan de vijf wedstrijden hiervoor.

RKC zou zich willen revancheren voor de, toch lichtelijke, blamage in Volendam. Toen ging het tegen de toenmalig hekkensluiter met 3-2 onderuit. Ook AZ zal gebrand zijn om een resultaat te halen, de afgelopen twee wedstrijden gingen namelijk met 5-0 en 5-1 verloren. Voor beide ploegen een kans om het slechte gevoel weg te poetsen.

Gouden kansen
Voor AZ lijkt dat op papier makkelijker te kunnen, omdat RKC normaal gesproken een zwakkere tegenstander is dan AZ. De Alkmaarders bezetten de vierde plaats in de Eredivisie, en gaan dit weekend een cruciaal weekend tegemoet in de strijd om de derde plaats. Wint AZ zelf? Dan doet het wat het moet doen. Daarbij gaat concurrent FC Twente op bezoek bij het ploeterende Ajax. Een niet zomaar gewonnen wedstrijd voor de Tukkers. Mocht Ajax die wedstrijd winnend afsluiten, dan ligt de strijd voor een play-off ticket voor de Champions League weer helemaal open.

Ook RKC gaat een cruciaal weekend in. Niet per se door de eigen wedstrijd, maar meer die van de concurrenten. Sinds de nederlaag tegen Volendam, doet de ploeg uit het vissersdorp weer helemaal mee om de plaatsen zestien en vijftien. Het gat met Excelsior, dat al helemaal in barre vorm verkeert, is slechts drie punten. Welke wedstrijd staat er vrijdagavond 12 april op de agenda? Juist: Excelsior - FC Volendam.

Scenario's
Een aantal scenario's die zich dit weekend kunnen ontvouwen. Het slechtst mogelijke scenario voor RKC is een eigen nederlaag en een overwinning van Excelsior. Dan staat RKC namelijk weer zestiende en hijgt Volendam de Waalwijkers in de nek. Het beste scenario is logischerwijs een overwinning in Alkmaar en een gelijkspel in Rotterdam. Wint Excelsior niet? Dan blijven de geel-blauwen, ongeacht het eigen resultaat, vijftiende.

Historie 
RKC kan weinig hoop putten uit de laatste onderlinge confrontaties in Alkmaar. De laatste keer dat de Waalwijkers een resultaat boekte in de kaasstad was nog wel in het seizoen 2021/2022, maar daarvoor werd er sinds 2012/2013 geen punt meer gehaald. Eerder dit seizoen in Waalwijk werd het 1-3 voor de bezoekers.

De wedstrijd in Alkmaar wordt gespeeld op 13 april en om 18.45 uur zal scheidsrechter Nagtegaal fluiten voor de aftrap.

 

Deel dit bericht met je vrienden!