Discutabele rode kaart kost RKC Waalwijk punten

ROTTERDAM - RKC Waalwijk nam het op zondag 18 februari in de Kuip op tegen titelhouder Feyenoord, op papier een erg zware wedstrijd. RKC, die momenteel de zestiende plek in de Eredivisie bezet, bungelt op het randje van degradatie en is dus haastig op zoek naar punten om degradatie te ontlopen.

Opstelling
RKC begon aan de aftrap tegen de Rotterdammers zonder spits Michiel Kramer, die een plekje op de bank warm mocht houden. In zijn plaats stond David Min in de basis deze wedstrijd. Min, die tegen NEC twee doelpunten scoorde, wilde zijn goeie vorm tegen de Nijmegenaren voortzetten tegen de grote jongens uit Rotterdam. De enige andere wijziging in de ploeg van Henk Fraser was dat Kevin Felida plaats moest maken voor Godfried Roemeratoe.

Rode kaart
Alles leek prima te verlopen voor de Waalwijkers, totdat in minuut 35 Calvin Stengs wegliep van de verdediging van RKC en met een snelle dribbel terechtkwam in een één tegen één-duel met keeper Etienne Vaessen. De keeper kwam uit zijn doelgebied en probeerde Stengs te intimideren. Stengs probeerde de bal op doel te schieten, waarbij keeper Vaessen de bal ogenschijnlijk tegen zijn arm aankreeg. Hier kreeg hij een rode kaart voor, wat zorgde voor veel protest onder de spelers van RKC. Scheidsrechter Van den Kerkhof bleef na een drie minuut lange VAR-check en protesten van Vaessen waarin deze aangaf dat de bal via zijn borst kwam, bij zijn beslissing. De kaart bleef staan.

Late klap
Reservedoelman Houwen kwam in het veld voor Cleonise en RKC moest door met tien man tegen Feyenoord. Hierdoor kwam RKC ook met een minder zeker gevoel de kleedkamer uit voor de tweede helft. Met knappe reddingen van reservedoelman Houwen en puike verdedigende acties door Van den Buijs maakte RKC het het sterkere Feyenoord nog knap lastig. Maar al die inspanning bleek uiteindelijk voor niets. In minuut 84 kopte Wieffer op aangeven van Sauer de 1-0 binnen voor Feyenoord.

Hoge emoties
Na afloop van de wedstrijd lagen de emoties hoog bij de spelers en trainer van RKC. Keeper Vaessen was boos door de beslissing van de scheidsrechter, die hen volgens hem mogelijk de wedstrijd kostte. Volgens Vaessen stuitte de bal via zijn ribbenkast tegen zijn arm en was dit geen hands. Ook schuurde het hem dat de scheidsrechter zelf niet naar het VAR-scherm liep. De keeper ging er dan ook vanuit dat de volgens hem onterechte rode kaart zal worden ingetrokken.