Dongen uit play-offs gekegeld, Neo’25 en RWB stoten door

DE LANGSTRAAT - Het reguliere voetbalseizoen zit erop. Voor een hoop clubs uit De Langstraat wachten er nog een aantal wedstrijden, in de play-offs. Sommigen zijn al klaar en kunnen eindelijk met vakantie. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

Neo'25 en RWB 
De buren werkten hun wedstrijden in dezelfde competitie af, en eindigden als tweede en derde. Deze plaatsen geven recht op play-offs. Voor beide wacht sowieso nog een ronde, want door zowel Neo als RWB werd er gewonnen. Neo'25 wist te winnen van SCO met 0-1, die daarmee degraderen. Neo'25 wacht nu een clash met Haaften. Zij werden vierde in dezelfde klasse als Neo. RWB wist een thriller uiteindelijk met 5-3 winnend af te sluiten, tegen Vlijmense Boys. In de tweede ronde van de play-offs staat Lewedorpse Boys te wachten. Zij werden elfde in de derde klasse, een klasse hoger dan waar RWB speelde. RWB heeft echter wel het thuisvoordeel. Tegen Vlijmense Boys kon RWB rekenen op veel support.

VV Dongen 
De hoogst geklasseerde ploeg uit De Langstraat sluit het seizoen af met een zure nasmaak. Lang deed het mee voor de titel, maar de Dongenaren stortten tijdens het slot van het seizoen als een kaartenhuis in elkaar, en werden daardoor veroordeeld tot de play-offs. Nadat op sportpark De Biezen de heenwedstrijd tegen Unitas onbeslist eindigde, werd er ook tijdens de return met 1-1 gelijk gespeeld. Na 120 minuten voetbal was er nog steeds geen winnaar en dus moesten penalty's daar de doorslag geven. Unitas nam deze beter en wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Dongen speelt dus ook volgend jaar in de vierde divisie.

Haarsteeg 
Ook voor Haarsteeg is het einde seizoen. In de eerste ronde van de play-offs werd er kansloos verloren van het Zevenbergse Virtus. Zij legden Haarsteeg met 0-3 over de knie. Virtus maakt nog kans op de tweede klasse en Haarsteeg kan zich na de vakantie opmaken voor nog een jaar derde klasse.

RKDVC 
Waar RWB nog aan het langste eind trok in een thriller, ging RKDVC onderuit. Na verlening werd het 4-3 in het voordeel van tegenstander Bavel. Daarmee zijn de play-offs niet succesvol voor de Heusdense ploegen. RKDVC en Haarsteeg werkten dezelfde competitie af, en de kans is aanwezig dat ze dat volgend jaar opnieuw moeten gaan doen.

Berkdijk 
Geen derde klasse voor de rood-zwarten uit Kaatsheuvel. Op bezoek bij RKGSV uit Nuenen werd er met 3-1 verloren, waardoor er voor de Kaatsheuvelse club nog een jaar vierde klasse wacht. In die competitie eindigde Berkdijk op de vierde plaats. Volgend seizoen zal het doel waarschijnlijk hoger liggen dan die vierde stek.

Waspik 
Waspik speelde nog niet, maar mag de play-offs wel in. Op zondag 9 juni treden zij op eigen veld aan tegen Dubbeldam, dat in dezelfde competitie derde werd, achter Waspik. Dubbeldam is echter wel favoriet, want in de onderlinge confrontaties werd het 1-3 en 5-2 in het voordeel van de zwart-witten.