Een rondje langs de velden: Waalwijkse buren halen uit

DE LANGSTRAAT - De ontknopingen van het amateurvoetbal komen langzaam in zicht. In aanloop naar die ontknopingen, maken de kampioenskandidaten geen fout en werden er monsterscores neergezet. Een rondje langs de velden:

Waalwijk:
DVVC 0-7 Neo'25
We trappen af met een wedstrijd tussen regiogenoten. Een wedstrijd is het echter nooit geweest, want Neo won eenvoudig met 0-7. Zo blijven zij koploper en is DVVC zo goed als gedegradeerd ondertussen, in de vierde klasse F op zaterdag.

Olympia 60' 0-0 SV Capelle 
Een doelpuntloze wedstrijd tussen opnieuw twee regiogenoten. In Dongen kwamen Olympia en SV Capelle niet verder dan 0-0. Beide blijven hiermee pendelen in de middenmoot, met een negende en zesde plaats voor beide teams.

RWB 10-1 UVV'40 
Een lekker potje voor RWB. Zij kregen hekkensluiter UVV op bezoek en speelde niet met de rem erop. Het werd 10-1. In dezelfde competitie als bovenstaande wedstrijden staat RWB nog steeds derde. Concurrenten Neo en RFC wonnen namelijk beide.

SSC'55 3-2 The Gunners
The Gunners maakte geen goeie beurt tegen Langstraatse clubs. Waar ze vorige week al onderuit gingen tegen RWB, ging ditmaal SSC er met de drie punten vandoor. SSC'55 vinden we na een 3-2 overwinning terug op de achtste plaats.

FC Right Oh 4-1 Waspik
Een einde aan de goede reeks van Waspik. Op bezoek bij het Raamsdonkse Right Oh ging Waspik onderuit door met 4-1 te verliezen. Waspik staat wel nog op de derde plaats in de vierde klasse B, op zondag.

WSC 3-0 SVW
Een fijn resultaat voor laagvlieger WSC. Op eigen veld werd SVW met 3-0 aan de kant gezet. De oranje-zwarten staan nog steeds tiende, in de tweede klasse G op zaterdag.

Viola 0-0 Baardwijk
De overbuur van WSC wist niet te winnen. Baardwijk kwam op bezoek bij Viola niet tot scoren. Dat kon de tegenstander echter ook niet en zodoende werden de punten verdeeld. Baardwijk doet het zeer solide, met een vijfde plaats in de derde klasse C op zondag.

 

Loon op Zand:
EDN'56 0-0 Berkdijk
In diezelfde competitie als Baardwijk doet één Langstraatse club het nog ietsjes beter: Berkdijk. Niet qua resultaat, want de Kaatsheuvelse club speelde net als Baardwijk gelijk. Berkdijk staat net wat hoger op de ranglijst, op de vierde plaats.

Sparta 30' 1-2 Desk
De andere club uit Kaatsheuvel ging wel met de drie punten aan de haal. Op bezoek bij Sparta 30' werden de broodnodige drie punten binnen gehaald. Desk staat nu in een razend spannende competitie op de zevende plaats. Zij spelen in de derde klasse D op zaterdag.

Blauw Wit 81' 1-2 RKDSV 
De enige club die geen punt(en) overhield in de gemeente Loon op Zand. De nederlaag was echter nipt, tegen RKDSV. Blauw Wit heeft de rode lantaarn in handen in de vierde klasse C op zondag.

 

Heusden:
Nieuwkuijk 2-1 SCG'18
Net als medekoploper NEO maakte ook Nieuwkuijk geen fout, thuis tegen SCG. De punten bleven voor Nieuwkuijk en blijven daarmee koploper, in de derde klasse C op zondag.

RKDVC 2-0 Nooit Gedacht 
Ook Nooit Gedacht zal geen fijne herinneringen hebben aan De Langstraat. Vorige week kregen ze al klop van Nieuwkuijk, en nu werden ze op hetzelfde resultaat getrakteerd door RKDVC. RKDVC doet het prima, met een derde klassering.

Helvoirt 1-1 Haarsteeg
Geen perfecte score in de derde klasse C, want Haarsteeg kwam op bezoek in en tegen Helvoirt niet verder dan 1-1. Hiermee bezet Haarsteeg de vijfde stek.

BZS 2-0 HHC'09
HHC heeft Heusden op bezoek bij BZS niet trots kunnen maken. Tegen BZS gingen de punten naar de gastheer. HHC blijft onderaan bungelen, met een tiende klassering in de vijfde klasse C op zondag.

B.V.V. 1-0 SC Elshout
Ook Elshout moest zonder punten terug naar huis. Op bezoek bij B.V.V. werd nipt met 1-0 verloren. Elshout doet het ook beroerd, want ze bezetten de elfde plaats in de vierde klasse D op zondag.

 

Dongen:
DVVC 0-7 Neo'25
Een al eerder behandelde wedstrijd. Het moet heel gek lopen wil DVVC nog handhaven.

Olympia 60' 0-0 SV Capelle
Ook deze wedstrijd is reeds behandeld. Beide ploegen blijven hangen in de middenmoot of iets daaronder.

Dongen 2-1 Wittenhorst
Dongen blijft jagen op het kampioenschap. Op eigen terrein werd Wittenhorst met 2-1 verslagen. Koploper Goes maakte echter ook geen fout, waardoor het gat nog steeds vijf punten is, in de vierde divisie C op zondag.

SCO 2-3 ONI
Een welkome overwinning voor ONI, na een reeks matige wedstrijden. In de derde klasse D zaterdag staan ze echter nog steeds twaalfde.