Fraaie goal Sierhuis kost RKC de kop

WAALWIJK - RKC Waalwijk nam het zaterdag 24 februari in eigen huis op tegen het Limburgse Fortuna Sittard. RKC staat op het moment van spelen op de zestiende plek en zal toch echt punten moeten scoren, willen ze degradatievoetbal ontlopen.

Opstelling RKC Waalwijk tegen Fortuna Sittard

RKC begon tegen Fortuna met de zelfde elf namen als tegen Feyenoord. Ook doelman Etienne Vaessen, die in de wedstrijd tegen Feyenoord nog met een rode kaart het veld moest verlaten, staat vandaag weer onder de lat bij de ploeg uit Waalwijk. Zijn rode kaart werd geseponeerd nadat RKC in beroep ging bij de KNVB en de tuchtcommissie stelde dat er geen sprake was van strafbaar hands door de doelman. Op papier zijn beide ploegen erg gelijkwaardig en krijgen allebei relatief weinig goals tegen. Joey Kooij is de scheidsrechter deze wedstrijd.

Spannend Begin en Gemiste Kansen

De wedstrijd was vanaf moment één spannend. In de eerste minuut zag RKC-speler Yassin Oukili net buiten het strafschop ruimte en probeert het met rechts. Deze poging wordt gestopt door Fortuna-doelman Verrips. In de zeventiende minuut mist Fortuna een grote kans als Peterson een voorzet van Pinto net naast doel kopt. De meeste kansen in de eerste helft zijn voor Fortuna. David Min is in minuut twintig nog wel dichtbij voor de Waalwijkers, maar schiet rakelings naast. De wedstrijd wordt in minuut 41 tijdelijk onderbroken door een blessure van Fortuna speler Ferati, die uiteindelijk verder lijkt te kunnen.

Wissel Dynamiek in Tweede Helft

De tweede helft begint met een wissel bij Fortuna. Ferati kan toch niet verder en verlaat het veld voor Turks international Ozyakup. De eerste kans van de tweede helft volgt al snel als RKC-speler Min vanaf de rechterkant van het strafschopgebied net rechts langs het doel schiet. In minuut 56 lijkt de bal in het doel te belanden via een kopbal van Fortuna-verdediger Guth, maar de bal vliegt er via de linkerpaal weer uit. Nog steeds gelijkspel. In minuut 56 komt RKC met haar eerste wissel van de wedstrijd. De dreigende Cleonise verlaat het veld voor Margaret.

Late treffer en aanvallende wissels

Vanaf de zeventigste minuut lijken beide teams de wedstrijd nog open te willen breken en op zoek te gaan naar een doelpunt. Fortuna brengt Oratmangoen, Markelo en Braaf en RKC brengt Kramer, Takidine en Stevanovic. De langverwachte goal valt in minuut 89, dan toch. Sierhuis ontvangt de bal van Oratmangoen en schiet de bal van buiten het strafschopgebied fraai de linkerhoek in. De wedstrijd eindigt met 1-0 voor Fortuna Sittard.