Gemeente Waalwijk geeft opheldering over situatie Mozart- en Bachlaan

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk heeft een vijftiental vragen beantwoord over de situatie op de Mozart- en Bachlaan. De vragen gingen over onder andere geluidsoverlast en hoe de gemeente daarmee omspringt.

De vragen werden gesteld door de ChristenUnie. Zo vroeg de partij zich af hoe de gemeente er tegenover staat om op die wegen een maximumsnelheid in te stellen van 30 km/u. De gemeente is daarin kraakhelder: ''Nee, in het Mobiliteitsplan zijn deze wegen (Mozart- en Bachlaan, red.) aangewezen als hoofdwegen. Hier geldt een 50 km/uur regime.''

Ook gaat de gemeente nogmaals in gesprek met omwonenden, om te kijken hoe ze de problemen gaan aanpakken. Dat gesprek staat gepland voor 29 april aanstaande.

De gemeente bracht ook nog ander nieuws, over de luchtkwaliteit van de Mozartlaan. Deze is fors verbeterd in de afgelopen jaren. Zo is de stikstofdioxide-waarde van de straat gedaald, van 25,4 naar 16,8. Ook de waardes van fijnstof (PM10) en fijnstof met groottes tot maximaal 2,5 micrometer zijn gedaald. Van 22,5 naar 17,6 en van 15 naar 10,2. Daarmee voldoen de stikstokdioxide-waarde en fijnstof aan de EU-norm die in 2030 gehaald moet worden. De PM2,5-waarde moet daarvoor nog 0,2 naar beneden.

Deel dit bericht met je vrienden!