Gemeenten Waalwijk en Heusden hebben relatief goede woningverkoop

DE LANGSTRAAT - In de gemeenten Waalwijk en Heusden zijn de afgelopen vier kwartalen de meeste woningen verkocht. Dit blijkt uit cijfers van databedrijf Calcasa. In de gemeente Waalwijk is de afgelopen vier kwartalen 4,8 procent van de koopwoningen verkocht. Dit zijn afgerond 670 woningen. In de gemeente Heusden ligt dit percentage voor de afgelopen vier kwartalen op 4,7 procent, dit zijn afgerond 650 woningen.

In Loon op Zand en in Dongen lagen deze aantallen iets lager. De afgelopen vier kwartalen zijn er in Loon op Zand afgerond 290 woningen verkocht. Dit is een percentage van 4,2 procent. In Dongen ligt dit percentage op 3,9 procent, met een totaliteit van 330 verkochte woningen.

Afgelopen kwartaal
De cijfers van verkochte woningen in het afgelopen kwartaal tonen dat de meeste woningen verkocht zijn in de gemeente Heusden. Het aantal verkochte woningen in de gemeente Waalwijk ligt hier niet ver van af. Hier zijn er het eerste kwartaal 149 woningen verkocht. In gemeente Loon op Zand zijn dit er 82 en in de gemeente Dongen 66.