Hockeyclub Drunen en Waalwijk slaan handen ineen

WAALWIJK/DRUNEN - Hockeyclub Drunen en Hockeyclub Waalwijk slaan de handen ineen voor drie gemengde jongensteams bij de junioren.

Recent hebben de besturen van beide clubs een convenant getekend, waarmee een samenwerking voor drie jaar is aangegaan. Deze samenwerking richt zich op de junioren jongenslijn van beide verenigingen die samen zullen worden gevoegd tot drie teams. Alle andere teams van de verenigingen blijven vooralsnog wel gescheiden opereren.

Jorrit Bosselaar, bestuurslid Technische Commissie bij Drunen, geeft aan dat de samenwerking verband houdt met het afnemende aantal leden in de hockeywereld. "Wat we zien is een landelijke trend bij sportverenigingen. Sinds corona sporten mensen steeds minder in verenigingsverband." Richard Past, vicevoorzitter bij de vereniging uit Waalwijk, sluit zich hierbij aan en vult aan dat hockey nou eenmaal minder populair is bij mannen dan bij vrouwen.

Om te voorkomen dat mannelijke jeugdspelers niet meer competitief konden spelen, werd contact gelegd tussen beide verenigingen. Al snel kwamen zij overeen om samen te gaan werken, zodat de jongens met leeftijdsgenoten op hun eigen niveau konden blijven spelen. Volgens Bosselaar en Past waren de details snel gladgestreken omdat de clubs geografisch niet ver bij elkaar vandaan liggen en de relatie tussen beide clubs goed is.

Het uitwerken van de praktische kant van deze samenwerking is in volle gang. Bosselaar zegt hierover: "In principe trainen beide clubs één keer per week en voor de gemengde teams zijn er dus twee mogelijkheden om te trainen in de week." Bovendien zullen de thuiswedstrijden voor competitie om en om in Drunen en Waalwijk worden gespeeld en wordt momenteel gewerkt aan een speciaal tenue voor 'de jongens van De Langstraat'.

Past geeft aan met open vizier naar de toekomst te kijken en niet uit te sluiten dat de samenwerking nog jaren door kan gaan. Zelfs het combineren van meisjesteams wordt niet uitgesloten, al is het volgens Bosselaar wel onwaarschijnlijk: "We zien momenteel dat de meidenteams bij beide ploegen redelijk rond zijn." Hoe lang de samenwerking ook mag gaan duren, voor Bosselaar en Past is het allerbelangrijkste dat kinderen gewoon lekker kunnen sporten.