Landelijke stijging ergernissen buren: In Langstraat zijn buren content

DE LANGSTRAAT - Eén op de vier Nederlanders ergert zich minstens één keer per week aan de buren. Dit blijkt uit onderzoek van Rechtsbijstandverzekering.nl. Uit resultaten blijkt dat door de komst van beter weer, meer mensen naar buiten gaan en interactie hebben met hun buren. Dit leidt tot een toename van ergernissen en mogelijke conflicten.

Bij de gemeentes in de Langstraat zijn de meeste inwoners content met hun buren. Kasper de Wijs, eigenaar van rechtsbijstandverzekering.nl vertelt dat het aantal burenruzies de afgelopen maand met twintig procent is gestegen. "We zien een duidelijke trend waarbij mensen meer overlast ervaren door zaken zoals parkeergeschillen en tuinonderhoud." Geluidsoverlast blijkt de grootste boosdoener te zijn.

Aard van burenruzie
Uit de resultaten blijkt dat de aard van burenruzies sterk regioafhankelijk is. Zo worden er in stedelijke gebieden vooral klachten over geluidsoverlast en parkeergedrag vermeld, terwijl er in landelijke gebieden conflicten over erfafscheidingen en dieren vaker voorkomen.

Buren uit de Langstraat
De meeste inwoners uit de gemeenten van de Langstraat geven, op een enkeling na, aan content te zijn met hun buren. Toch zijn er een paar buren die aangeven last te hebben van geluidsoverlast. Zo gaan met het mooie weer de ramen open en de muziek aan.

Deel dit bericht met je vrienden!