Loodzware opening voor RKC Waalwijk en veel Brabantse onderonsjes

WAALWIJK - Het conceptprogramma van het Eredivisieseizoen 2024/2025 is bekend. RKC Waalwijk wist zich op de laatste speeldag van 2023/2024 te handhaven tegen PSV Eindhoven. Die wedstrijd mogen ze tijdens de opening van het seizoen opnieuw spelen. Op 10 augustus 21.00 uur gaan de Waalwijkers op bezoek bij de regerend kampioen.

Opening seizoen
RKC Waalwijk opent het seizoen met een aantal pittige wedstrijden. Zo krijgen ze in de eerste acht wedstrijden al drie topclubs voor de kiezen. Zoals gezegd moet het op bezoek bij PSV in de eerste speelronde, maar wacht in speelronde vier al AZ Alkmaar in eigen huis. Drie rondes later gaan de geel-blauwen het in eigen huis opnemen tegen Ajax. De eerste acht wedstrijden voor RKC zien er als volgt uit: PSV uit, FC Groningen thuis, Go Ahead Eagles uit, AZ Alkmaar thuis, Willem II uit, Sparta Rotterdam thuis, Ajax thuis en FC Utrecht uit.

Brabantse clashes
Met de gepromoveerden Willem II en NAC Breda, kampioen PSV en RKC zelf is de provincie Noord-Brabant goed vertegenwoordigd. Hierdoor wacht er voor RKC zes keer een Brabants onderonsje in de Eredivisie. De eerste twee volgen elkaar snel op. De openingswedstrijd is zoals vermeld PSV uit en de vijfde wedstrijd van het seizoen is Willem II uit. Ook tegen NAC Breda speelt RKC in de eerste seizoenshelft niet in eigen huis. Die wedstrijd wordt afgewerkt in speelronde tien, in het Rat Verlegh Stadion dus. De eerste Brabantse clash na de winterstop wordt al snel gespeeld. Tijdens speelronde twintig (speelronde twee na de winterstop) speelt RKC thuis tegen de buren uit Tilburg. Twee speelrondes later ontvangen de Waalwijkers NAC Breda. PSV komt in speelronde 26 op bezoek in Waalwijk.

Slot en lastige fase
Vooraf aan het seizoen zal RKC door menig voetbalvolger onderaan de ranglijst worden voorspeld. In de speelrondes dat RKC zich veilig moet gaan spelen, krijgt het een gunstig programma. In de laatste acht speelrondes krijgen Fraser en co. maar één topclub tegen: Feyenoord uit in speelronde 33. De rest van de laatste speelrondes worden gekenmerkt door wedstrijden tegen ploegen als SC Heerenveen, FC Groningen, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en Heracles Almelo. Normaliter zijn dat ploegen waar RKC op zijn minst gelijkwaardig aan is. De lastigste fase van het seizoen is zonder twijfel speelrondes 23, 24, 25 en 26. Dan spelen de Waalwijkers in Enschede tegen FC Twente, thuis tegen Fortuna Sittard, moet het op bezoek in Alkmaar en ontvangt het landskampioen PSV.