Met een oude auto door vijftien landen reizen: deze Dongenaren doen het

DONGEN - De Carbagerun is van start gegaan. Bij de Carbagerun is het doel om met een oude auto, met maximale dagwaarde van 500 euro, een 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.500 kilometer. Langstraat Media sprak met Dongense deelnemers aan dit evenement.

De Carbagerun viert haar vijftien jarig jubileum en daarom worden in deze week vijftien landen aangedaan. Deze Carbagerun gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken. Verschillende Dongenaren doen mee aan dit teamevenement en hebben de gekste namen bedacht om hun eenheid uit te stralen: the Blueriders, Monster Hunters, team Loco, crazy Purple Mini-truckers, Halvenbak en de Dongense Beukers zijn van de partij.

Het middaguur is net verstreken wanneer verschillende Dongense groepen arriveren bij een garage. Er zijn problemen met de airco en dat is onhandig bij de warme temperaturen van boven 25 graden. The Carbage run heeft echter geen sleepwagen, pechservice of technische dienst en dus zijn de deelnemers op zichzelf en elkaar aangewezen

"Gezelligheid kent geen tijd"
Deze afhankelijkheid is geen probleem voor Janno Verkooijen, lid van de Carrot Riders. Janno draait het helemaal niet om de auto maar om de gezelligheid: "Ik vind het zelf heel erg gezellig met hoop volk en leuk team. Even eruit zijn en veel landen bezoeken en feest vieren." Tijdens het evenement bestaat een dag dan ook uit autorijden langs één of meerdere landsgrenzen, gevolgd door bier drinken en de nachtrust. De volgende dag wordt dit proces gewoon weer herhaald volgens de Dongenaren. Bier en gezelligheid is immers de kern van het festijn volgens Youri van der Heide (Monster Hunters) en Bas Broeders (Carrot Riders).

De finish is op vrijdag 28 juni in Polen, waar feesttenten klaarstaan en waar de prijsuitreiking plaatsvindt. De prijs wordt niet verkregen op snelheid, maar kan behaald worden door te voldoen aan gestelde opdrachten vanuit de organisatie. Na het eindfeest gaan de deelnemers met hun oude bak weer terug naar Nederland. Wanneer de auto heel aankomt, of in ieder geval werkend, dan is Janno tevreden.