Muziekverenigingen hebben moeite met doelgroep: ‘relatief dure hobby’

VLIJMEN - Muziekverenigingen vinden het lastig om betrokken te zijn met de jonge doelgroep. In veel dorpen is er weinig animo of moeten muziekverenigingen zelfs hun deuren sluiten. Bij muziekvereniging Outblast in Vlijmen gaat het juist heel erg goed met de interesse van een jonge doelgroep.

Jamie van der Mooren, lid van muziekvereniging Outblast, legt uit dat zowel de leden als het publiek jonge en oude mensen heeft. "Wij bestaan pas zeven jaar, dus ik heb niet het gevoel dat de doelgroep veranderd is. We treden nu ook op nieuwe plaatsen op, waar steeds meer mensen aanwezig zijn. Daarnaast proberen we oude en nieuwe muziek te combineren en kiezen we voor verschillende genres."

Verdwijnen van verenigingen
Toch zijn er wel wat muziekverenigingen in de regio verdwenen. Volgens Van der Mooren komt dit doordat het bespelen van een instrument bij jongeren minder populair wordt. "In tegen stelling tot sporten of andere groepsactiviteiten moet je eerst zelf een bepaald niveau halen om mee te doen. Daarnaast is het een relatief dure hobby."

Teamactiviteiten
Om alle leden betrokken te houden, organiseert Outblast teamactiviteiten. "We zijn laatst gaan bowlen en een paar leden hebben een pubquiz georganiseerd."

Deel dit bericht met je vrienden!